Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο Νομό Λάρισας

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Μαΐου η καταμέτρηση των ψήφων στον νομό Λάρισας, των εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου 2023.

Από τους 252.880 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ψήφισαν οι 168.424, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 66,60%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 164.191 και τα άκυρα / λευκά 4.233. 

Με την ενσωμάτωση των 536 εκλογικών τμημάτων πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 40,23%, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,83%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,91%, τέταρτο το ΚΚΕ με 8,60% και πέμπτο κόμμα η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4,02%. Τα πέντε πρώτα κόμματα καταλαμβάνουν οκτώ έδρες στη Βουλή, από τις οποίες τις τρεις η Νέα Δημοκρατία, τις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ και από μία ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση. 

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα στο νομό Λάρισας: 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της καταμέτρησης των ψήφων αμετάβλητη παραμένει η κατανομή των εδρών στον νομό Λάρισας.

Έτσι, οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος από τη ΝΔ, Βασίλης Κόκκαλης και Ιωάννης Καριπίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ και Κυριάκος Βελόπουλος από την Ελληνική Λύση. 

Η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων βουλευτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού παραμένουν ακόμη 35 τμήματα από τα 536 σε ολόκληρο τον νομό. 

Μέχρι στιγμής οι αριθμοί των σταυρών των υποψηφίων όλων των κομμάτων στο νομό Λάρισας είναι η εξής: 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.