Το "Καλούδα" λευκό έβγαλε νικητή η κάλπη των επισκεπτών στην Οινοποιία Ελασσόνας Γ. Λόλας-Γ.Φτίκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η εκδήλωση “Ψηφίζουμε Κρασί” που διοργάνωσε η Οινοποιία Ελασσόνας Γ. Λόλας-Γ. Φτίκας. 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο οινοποιείο, προκειμένου να δώσει το «παρών» και να απολαύσει όμορφες στιγμές με πολύ κρασί.

Οι ξεναγήσεις σε όλους τους χώρους του οινοποιείου από το αμπέλι στην παραγωγή, και από εκεί στον κελάρι παλαίωσης και στη γευσιγνωσία, έφεραν μικρούς και μεγάλους ένα βήμα πιο κοντά στο κρασί. 

Πολλές ερωτήσεις του κόσμου για τα σωστά βήματα της γευσιγνωσίας, αλλά και για λεπτομέρειες της διαδικασίας οινοποίησης, απαντήθηκαν από τους ανθρώπους του οινοποιείου μεταδίδοντας την αγάπη τους για το κρασί στους επισκέπτες. 

Το ενδιαφέρον στράφηκε στα cocktails που δημιουργήθηκαν με βάση το κρασί. Αποτέλεσαν μια ευχάριστη νότα δροσιάς στον εξωτερικό χώρο του οινοποιείου, συνοδεύοντας τη μουσική και τη διασκέδαση του κοινού. 

Η φέτα με οινολάσπες που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό ήταν η μεγάλη έκπληξη. Πρόκειται για μια συνεργασία του οινοποιείου με το τυροκομείο Γιώτσας. Η ιδέα γεννήθηκε από δύο νέους της περιοχής, τη Δέσποινα Λόλα και τον Χαράλαμπο Γιώτσα. Η μακροχρόνια φιλία τους έφερε αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό προϊόν. 

Η κάλπη στήθηκε, τιμής ένεκεν των ημερών, και έβγαλε νικητή το Καλούδα λευκό. Το Sauvignon Blanc του οινοποιείου ήταν το κρασί που ψηφίστηκε πρώτο και αγαπήθηκε από τους περισσότερους. 

Το αμέσως επόμενο και πολύ κοντά σε ψήφους ήταν το Αλούπου, ο ιδιαίτερος Ροδίτης Αλεπού, και το ημίγλυκο ροζέ. 

Μετά τη μεγάλη απήχηση της εκδήλωσης, η Οινοποιία Ελασσόνας ευχαρίστησε πολύ όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε, αλλά και όσους συντέλεσαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ υποσχέθηκε στο κοινό και άλλες αντίστοιχες μέρες.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.