Το Συλλογικό Σήμα Tyrnavos Wines & Spirits επέδωσε η Διοίκηση της Ένωσης Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της  νεοϊδρυθείσας Ένωσης Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου με τον διακριτικό τίτλο Tyrnavos Wines & Spirits επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό   και τον ενημέρωσε για την ίδρυση και τους σκοπούς της Ένωσης. Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης επέδωσαν στον Περιφερειάρχη   το Συλλογικό Σήμα  που η Ένωση Tyrnavos Wines & Spirits καταχώρισε  στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το  σήμα  θα μπορούν να φέρουν επί των ετικετών και των συσκευασιών οι οίνοι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης  (ΠΓΕ) «Τύρναβος» καθώς και το τσίπουρο Τυρνάβου  που παράγουν τα μέλη της Ένωσης και θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή της αμπελουργικής περιοχής του Τυρνάβου. Η ίδρυση της Ένωσης και η απόκτηση συλλογικού σήματος έχουν πρωτοποριακό χαρακτήρα για τα ελληνικά δεδομένα και στην κατεύθυνση αυτή η Ένωση με  στοχευμένες ενέργειες   προχωρά στην συνεχή  αναβάθμιση του κλάδου  της αμπελουργίας, της οινοποιίας και της αποσταγματοποιίας της περιοχής. 

Η Ένωση Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου με τον διακριτικό τίτλο Tyrnavos Wines & Spirits ιδρύθηκε στον Τύρναβο με την μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας το 2022. Συμμετέχουν 13 Οινοποιοί και Αποσταγματοποιοί της περιοχής Τυρνάβου που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Τύρναβος» καθώς και του Τσίπουρου Τυρνάβου. Σκοπός της Ένωσης είναι η ανάδειξη και προστασία των οίνων και αποσταγμάτων της περιοχής,  η προώθηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς γύρω από το αμπέλι, τον οίνο και τα αποστάγματα και η τουριστική αξιοποίησή τους. αξιοποίησή τους.  Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Ένωση είναι οι εξής: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ, ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΓΑΣ ΟΕ, ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Κ. ΤΣΙΛΙΛΗΣ  ΑΕ, ΚΑΡΔΑΣΗ ΟΕ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, ΜΙΓΑ Β. ΣΟΦΙΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΡΑΣ κ ΣΙΑ ΟΕ, ΠΑΠΡΑΣ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ. Πρόεδρος της Ένωσης είναι η κ. Αναστασία Παναγιώτου, αντιπρόεδρος ο κ. Χρήστος Ζαφειράκης, γραμματέας ο κ. Γιάννης Παπράς, ταμίας ο κ. Θεόδωρος Σταυράκης και μέλος ο κ. Κωνσταντίνος Καρδάσης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.