Αγροτικοί Σύλλογοι Ελασσόνας: Οργανωμένη διεκδίκηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

   Σε ανακοίνωση τους, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, αναφέρουν: "Οι καιρικές συνθήκες όπως εξελίσσονται έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες της επαρχίας Ελασσόνας. Ο περονόσπορος σε αμπέλια, φώμοψη και βακτηριακό έλκος σε αμύγδαλα, ανομοιόμορφη καρπόδεση, καρπόπτωση και μύκητες σε καρύδια, φουσικλάδι και παραμόρφωση σε μήλα, για να αντιμετωπιστούν απαιτούν συνεχείς και επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς για να μη χαθεί η παραγωγή. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής αφού η τιμή των γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων έχει εκτιναχθεί στα ύψη.  

  Τεράστια απώλεια εισοδήματος έχουν οι παραγωγοί σανοδοτικών φυτών (μηδική, βρώμη) λόγω συνεχόμενων βροχοπτώσεων πού οδήγησαν σε απώλεια δύο κοπών, των καλύτερων ποιοτικά και ποσοτικά ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν τα καπνοσπορεία με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μεταφύτευση.

   Οι ΑΣ επαρχίας Ελασσόνας καλούμε τους αγρότες συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανά στρέμμα για την αντιμετώπιση του δυσβάσταχτου πρόσθετου οικονομικού εξόδου, στην προσπάθειά μας να σώσουμε την παραγωγή και να έχουμε εισόδημα αυτή τη χρονιά με το οποίο να μπορέσουμε να επιβιώσουμε".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.