«Μουσική σαν παραμύθι» στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα

Με μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Μουσική σαν παραμύθι» η Παιδική Χορωδία  του Δήμου Ελασσόνας σας προσκαλεί αυτή την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη». 

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας και το τμήμα της προχορωδίας αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά και υποδέχονται το καλοκαίρι, με μια μεγάλη συναυλία γεμάτη παιδικές φωνές και όμορφες ιστορίες. Τα τραγούδια που θα ακουστούν ανήκουν στο ελληνικό και ξένο σύγχρονο ρεπερτόριο και μιλούν για την παιδική αθωότητα, τις όμορφες καθημερινές στιγμές αλλά και τις δυσκολίες της ζωής, που ξεπερνιούνται με μόνο μήνυμα την ελπίδα. Οι μελωδίες τους προέρχονται από μεγάλους Έλληνες και ξένους συνθέτες, αλλά και από την παραδοσιακή μουσική διαφόρων χωρών, όπως Αμερική, Κονγκό, Πορτογαλία, Ισπανία κ.ά.. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Ευλαμπία Ντούλα και στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής μουσικής Παναγιώτης Μπαλανίκας.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή συμμετέχουν η παιδική χορωδία και το ορχηστρικό σύνολο σπουδαστών της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, με τραγούδια από τον μαγικό κόσμο της Disney, υπό τη διεύθυνση της διευθύντριας της Μουσικής Σχολής κ. Ελένης Τσαρδακά.

Τα τραγούδια θα ξεδιπλωθούν μέσα από την αφήγηση του πρωτότυπου μουσικού παραμυθιού «Τα Κρικάκια», της Ευλαμπίας Ντούλα. «Στους πρόποδες του μυθικού βουνού “Όλυμπος” υπήρχε μια πόλη που ονομαζόταν Κρικούπολη! Οι κάτοικοί της ήταν οι Κρίκοι και τα παιδιά τους τα Κρικάκια. Ο Δήμαρχός τους αποφάσισε να δημιουργήσει μια χορωδία και τα Κρικάκια ήταν πολύ ευτυχισμένα… μέχρι που ξέσπασε πόλεμος! Τι θα απογίνουν άραγε τα Κρικάκια και όλος ο νομός Αλυσίδας…?» Σας περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μαζί!

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.