Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ελασσόνας: «Δράση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό για μαθητές της Καλλιθέας»

 Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας για παιδιά και οικογένειες στις κοινότητες του δήμου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία-βιωματική δράση για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλλιθέας σε δύο ενότητες προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών. Η πρώτη ενότητα απευθυνόταν στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού, ενώ η δεύτερη στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε προβολή βίντεο με πρωταγωνιστές μαθητές δημοτικού, συμπεριφορές εκφοβισμού και τις μεθόδους αποκατάστασης των σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές. Οι μαθητές έδειξαν να έχουν επίγνωση των παραμέτρων του σχολικού εκφοβισμού και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε. 

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας που συμμετείχαν στη δράση κ. Ανδρεάδου Κυριακή - Ψυχολόγος και η κ. Αγοραστού Μαρίνα - Παιδαγωγός οργάνωσαν επίσης εργαστήριο δημιουργικότητας με μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Στη δράση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Καλλιθέας, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.