Προσωρινό τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Ζωντανές οι ελπίδες για δεκάδες Ελασσονίτες

 Λήξη αγωνίας έστω και προσωρινό για τους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα Λύκεια της Επαρχίας Ελασσόνας, μετά και τη χθεσινή ανάρτηση των βαθμολογιών τους και…τα σχετικά ενημερωτικά προσωπικά SMS.

Οι δυσκολίες των φετινών απαιτητικών θεμάτων αποτυπώθηκαν στις βαθμολογίες πολλών υποψηφίων, στοιχεία που επιτείνουν και την αγωνία τους.

Όπως έδειξαν οι βαθμολογίες των γραπτών, αρκετοί υποψήφιοι «αγωνίστηκαν» φιλότιμα και το «πάλεψαν», κάτι που τους αφήνει αρκετά περιθώρια να ελπίζουν για την εισαγωγή τους, βέβαια σε συνδυασμό και με το που τελικά θα κυμανθούν οι βάσεις σε κάποιες σχολές.

Και τη φετινή χρονιά που έκρυβε ιδιαιτερότητες και πολλές εκπλήξεις, αισθητή είναι η απουσία αρκετών υποψηφίων που έχουν υψηλές βαθμολογίες και αριστεύουν. Ενδεικτικά, λίγοι είναι οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν επάνω από 18.500 μόρια. Κάτι ανάλογο συνέβη και πέρυσι. Ακόμη, αξιοσημείωτες είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις κάποιων υποψηφίων από το ΕΠΑΛ Ελασσόνας.

Έκδηλη η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων για τα τελικά αποτελέσματα των υποψηφίων. Εκπαιδευτικοί κύκλοι δεν έκρυβαν την «κρυφή» τους πίστη και ελπίδα πως τελικά αρκετοί υποψήφιοι θα εισαχθούν σε κάποια σχολή, παρά τη χθεσινή πρώτη μέτρια «εικόνα» των βαθμολογιών. «Μπορεί σήμερα κάποιοι να είναι δυσαρεστημένοι και όχι ευχαριστημένοι με τις μέτριες βαθμολογικές επιδόσεις τους, αλλά όταν θα βγουν οι σχολές μάλλον θα χαρούν και θα χαμογελάσουν…», επεσήμαναν με νόημα κάποιοι εκπαιδευτικοί, που «κουβαλούν» πολύχρονη εξεταστική εμπειρία.

Όπως τόνιζαν εκπαιδευτικοί κύκλοι, τα Μαθηματικά, η Φυσική, τα Αρχαία, η Χημεία, η Βιολογία και η Ιστορία, φαίνεται πως έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στις βαθμολογίες των υποψηφίων και έβγαλαν αρκετό κόσμο έξω από τους αρχικούς του στόχους, κάτι βέβαια που θα φανεί και στις βάσεις αρκετών σχολών.

Ακόμη, εκπαιδευτικοί μιλούσαν για μια δύσκολη χρονιά, υπενθυμίζοντας πως «τελικά αυτοί οι υποψήφιοι που δούλεψαν, διάβασαν και μελέτησαν συστηματικά, σίγουρα θα ανταμειφθούν. Ήδη «τρέχει» μια διάχυτη αβεβαιότητα για το που τελικά θα κυμανθούν οι εφετινές βάσεις.

Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποια ονόματα υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, που ήδη «κλείδωσαν» την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι.:

Μανώλης Χρήστος 19.170 μ. / Δαγκλή Ελευθερία(ΕΠΑΛ) 19.050 μ., Γκόλτσιου Ελευθερία 18.800 μ., Τζιώγας Ιωάννης 18.660 μ., Τόρμπα Τζενσίλα(ΕΠΑΛ) 17.925 μ., Παπαγεωργίου Άννα(ΕΠΑΛ) 17.840 μ., Γκουντούρας Θεόδωρος 17.839 μ., Δόλγηρας Ελευθέριος – Οδυσσέας 17.733 μ., Μιχαήλ Αθανασία 17.720 μ., Παλιοδήμου Ευδοξία – Χριστίνα(ΕΠΑΛ) 17.620 μ., Κουρνούτη Μαρία 17.520 μ., Αγοράστης Βασίλης 17.050 μ., Κατσάρας Ηρακλής 16.800 μ., Μουσουλή Μαρία 16.640 μ. / Βελέντζα Χαρά(ΕΠΑΛ) 16.480 μ. / Μηνάς Ευάγγελος 16.360 μ., Καραποστόλη Μαρία 16.225 μ., Γερασάκης Κωνσταντίνος 16.205 μ., Πέιου Φανή 16.200 μ., Σεμερτζίδης Γεώργιος 16.190 μ., Τάσκας Θεόδωρος 16.100 μ. / Βαρσαμής Δημήτριος 16.060 μ., Ντάλλας Δημήτριος 15.260 μ.

Του Γιάννη Μουκίδη - Α.Ν.

Με πληροφορίες από την Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.