Λιακούλη: « Ο Τύρναβος είναι ένας εγκλωβισμένος πολυτραυματίας»

 Επίσκεψη  στην πόλη του Τυρνάβου, με περιοδεία στην λαϊκή  αγορά  και στη συνέχεια στα καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής πραγματοποίησε  κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Βουλευτή του νομού Ευαγγελία Λιακούλη και τον Γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Τυρνάβου Αθανάσιο Αβδουλά,  τη συμμετοχή του Γραμ Αθλητισμού Αστέριου Πατσιαούρα, του Γραμ της ΤΟ Τεμπών Αθαν Κολονιώτη,  του μέλους της ΚΠΑ Βαγγ Γιαννούλα καθώς και μελών και στελεχών του Κινήματος . 

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ  επικοινώνησε με τον απλό κόσμο  για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, διαπιστώνοντας για μία ακόμη φορά,  το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πλειοψηφία των πολιτών, αφού αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κάθε μέρας.

Στη Λαϊκή Αγορά του Τυρνάβου, διαπιστώθηκε  η έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια των πολιτών για την αδράνεια της Ν.Δ. απέναντι στο “κύμα” ακρίβειας που εξακολουθεί να σαρώνει την τοπική οικονομία, οδηγώντας σε αδιέξοδο τόσο τους αγρότες – παραγωγούς με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, όσο και τους καταναλωτές, με την ακρίβεια να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και την αύξηση των τιμών και τον μήνα Απρίλιο, να επιδεινώνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι η αθροιστική επιβάρυνση των πολιτών, να είναι τεράστια, ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών να παραμένει καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωζώνη.

Μετά την επίσκεψη στις επιχειρήσεις , στα καταστήματα του κέντρου και των συνοικιών η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε :

« Όλες  οι επαγγελματικές δραστηριότητες, πλήττονται ανεπανόρθωτα ως απόρροια της  διακυβέρνησης  του κ. Μητσοτάκη , που με αλαζονεία διακηρύττει παντού ότι «πέτυχε»,  αλλά στην ουσία αυτό που πραγματικά «πέτυχε» είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων υπεραγορών. Καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο πρόσθετες αυξήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αφήνοντας  απροστάτευτους  τους πολίτες, με τη συσσωρευμένη ακρίβεια να ταλανίζει το κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση.  

Ειδικά για την επαρχία Τυρνάβου, με τους δυναμικούς παραγωγούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς, με πρωτοστάτη τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, τις δυνατές επιχειρήσεις και την πλούσια πολιτιστική παράδοση, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις μεγάλης ανάπτυξης και προοπτικής, δεν έχει εκπονηθεί κανένα ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης και στήριξης της περιοχής, η οποία πλέον φέρει πολλά τραύματα,  τόσο από τον καταστροφικό σεισμό που ακόμη οι ζημιές δεν έχουν ανορθωθεί και οι σεισμοπαθείς ζουν στα κοντεϊνερ, όσο και από τις κατεστραμμένες καλλιέργειες από τα καιρικά φαινόμενα. Η περιοχή του Τυρνάβου έχει ανάγκη από μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση, με στοχευμένες  πολιτικές και  πρωτοβουλίες , τόσο για την ανασυγκρότηση της παραγωγής όσο και για την τόνωση των επιχειρήσεων , την κινητροδότηση των νέων ανθρώπων και την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής

 Για όλα αυτά, η αυθεντική Δημοκρατική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ , παραμένει πάντα εδώ, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό των πολλών για πραγματική στήριξη και ενίσχυση, δίπλα στον απλό κόσμο και τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες του Τόπου μας. Ο Τύρναβος έχει μεγάλη δύναμη, η οποία όμως παραμένει εγκλωβισμένη και αναξιοποίητη. Είναι καιρός, αυτή η δύναμη να απελευθερωθεί. Είναι χρέος μας και γι’αυτό ζητούμε τώρα στον αγώνα μας , την στήριξη των πολιτών του Τυρνάβου ».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.