Ε. Λιακούλη στο OPEN: «Να ανασάνει η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας»

 Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, συμμετείχε η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Εισαγωγικά, για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, η Λαρισαία Βουλευτής ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εξεταζόμενους μαθητές, υπενθυμίζοντας τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με «την καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να μην κρίνεται σε μια στιγμή το μέλλον των παιδιών, και να απαλλαγούν σταδιακά οι οικογένειες από την επιβάρυνση των φροντιστηρίων».

Εν συνεχεία, τεκμηρίωσε τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα «το γεγονός ότι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρέθηκε το 2022 πάνω από ένας στους τέσσερις πολίτες στην Ελλάδα. Το ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει διαρκώς, υπερβαίνοντας τα 270 δις ευρώ. Τέσσερα εκατομμύρια ΑΦΜ χρωστούν στην Εφορία, 2.300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστούν στον ΕΦΚΑ. Τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για τη ρύθμιση οφειλών αποδείχθηκαν απόλυτη αποτυχία, με τη δυνατότητα των οφειλετών για ένταξή τους στις ρυθμίσεις να είναι μηδαμινή, λόγω των δρακόντειων προϋποθέσεων που προβλέφθηκαν. Έχουμε καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις μας, για 120 δόσεις, καθώς και “κούρεμα” της τάξης του 30% για όλους όσοι είναι συνεπείς και έχουν συσσωρευμένα χρέη σε ΕΦΚΑ και Εφορία, μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για να ανασάνει η κοινωνία και η οικονομία».

Η Ευαγγελία Λιακούλη πρότεινε η εκπομπή να συνδεθεί με ένα τυχαίο Επιμελητήριο, για να αναδειχθούν τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις και πόσες έβαλαν λουκέτο.

Ταυτοχρόνως, η Λαρισαία Βουλευτής ανέδειξε τα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εις βάρος της μεσαίας τάξης, ανακαλώντας και τη σχετική παραδοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα ότι η μεσαία τάξη αδικήθηκε, επιβαρύνθηκε υπερβολικά και πλήρωσε δυσανάλογο βάρος κατά τη δική του διακυβέρνηση.

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπογράμμισε τις «κυνικές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Σκέρτσου, για τις γερμανικές αποζημιώσεις», τονίζοντας ότι «δεν ήταν σαρδάμ ή μεμονωμένη θέση, αλλά ήρθε σε συνέχεια της επιλογής της Ν.Δ. να θέσει δικαστικό ένσημο σε όσους ήθελαν να διεκδικήσουν γερμανικές αποζημιώσεις, δυσμενές μέτρο που εμπόδισε διεκδικήσεις πολιτών από τις Μαρτυρικές Κοινότητες της πατρίδας μας».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.