Δήμος Ελασσόνας: Με επιτυχία οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 4»

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, την Παρασκευή 9 Ιουνίου και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 οι αθλητικές, καλλιτεχνικές και περιβαλλοντικές  δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Περιβάλλοντος 4» που διοργάνωσε ο Ο.Κ.Π.Α.Π. του Δήμου Ελασσόνας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Εκατοντάδες ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και ακολούθησαν διαδρομή τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην ποδηλατάδα και μετέδωσαν το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης στην πόλη και τις γειτονιές.

Παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης την Πέμπτη το απόγευμα  το ΚΔΑΠ «Αστερόσκονη» με το εικαστικό του εργαστήρι και τις κατασκευές για το περιβάλλον με ανακυκλώσιμα υλικά, μετέδωσε σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν το μήνυμα της ανακύκλωσης και την αγάπη που πρέπει να δείχνουν όλοι για την προστασία του περιβάλλοντος, σε ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο παιχνίδι αλλά και περίπατο στο δάσος με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών.

Την Παρασκευή νέοι, νέες και μικρά παιδιά κατέκλισαν τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο δημοτικό αναψυκτήριο Ελασσόνας, συμμετείχαν στα αθλήματα Μπάσκετ, Τένις, Στίβου αλλά και στα  Παιχνίδια «Survivor», με τη συνδρομή των προγραμμάτων του δήμου «Κύκλοι Άθλησης» αλλά και τη συμμετοχή του Γυμναστικού Συλλόγου Ελασσόνας, του Συλλόγου  Αντισφαίρισης Ελασσόνας και της ομάδας του Καλοκαιρινού Αθλητικού Camp του Δήμου Ελασσόνας.

Το πρωινό του Σαββάτου ομάδα εθελοντών βρέθηκε στο περιαστικό άλσος του λόφου του Προφήτη Ηλία, όπου προχώρησε σε καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι από όλους να εναποθέτουν τα σκουπίδια στους κάδους και να προστατεύουν τη φύση καθημερινά.

Ο καιρός ωστόσο δεν ήτανε σύμμαχος, με αποτέλεσμα την αναβολή των υπόλοιπων εκδηλώσεων για το προσεχές διάστημα, όπως τη θεατρική μουσική παράσταση  «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός» , τα εικαστικά εργαστήρια από τα ΚΔΑΠ της πόλης και της συναυλίας με τον σπουδαίο ερμηνευτή Μπάμπη Στόκα.

Πολύτιμη όπως πάντα η βοήθεια όλων των εθελοντών σε όλες τις δράσεις, των Σαμαρειτών Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας,  του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας αλλά και του ΕΚΑΒ για την υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της υλοποίησης των δράσεων. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.