Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ΙΝ των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κλεισούρα Ελασσόνας (φωτ.)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, θρησκευτική κατάνυξη και με την παρουσία δεκάδων πιστών της Κλεισούρας Ελασσόνας και αρκετών επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, τελέστηκε χθες Τετάρτη, παραμονή της εορτής, Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Κλεισούρα Ελασσόνας, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος καθώς και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας.

Στον εσπερινό έψαλλαν οι ιεροψάλτες της Τσαριτσάνης κ. Βάιος Βάρσος και κ. Χρήστος Καψάλης.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και ομιλία με θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αναλύοντας την ζωή τους, την πρόσκληση που αποδέχτηκαν από το Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την αξίωση που έλαβαν από τον Θεό να ονομάζονται Πρωτοκορυφαίοι και Απόστολοι των Εθνών.

Στη συνέχεια, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος αναφέρθηκε στην συντήρηση και αγιογράφηση του ιερού ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου και για το έργο που πραγματοποίησε μαζί με κατοίκους της Κλεισούρας μετά την κοίμηση του  μακαριστού ιερέα του ναού και την αποπεράτωση και καλλωπισμό του ιερού ναού 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δώρισε και αφιέρωσε αντίγραφα εικόνων σε αυτούς που βοήθησαν στην αποπεράτωση του ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκά πίτες καφέ κρύο νερό σε όλους τους παρευρισκόμενους στον όμορφο αύλειο χώρο του Ναού. 

Παραβρέθηκε και παρακολούθησε την ακολουθία του Αρχιερατικού εσπερινού ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελασσόνας κ. Δημήτρης Καρανίκας.


Του Βαγγέλη Σαπουνά
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.