Εκλογές 2023: «Μέχρι τις 21:00 θα ξέρουμε αν υπάρχει αυτοδυναμία, τις έδρες και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή»

 «Τα αποτελέσματα των εκλογών θα βγουν πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα» ανέφερε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Σταυριανουδάκη, μέχρι τις 21:00 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες είναι και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν.

Όσο αφορά στα εκλογικά τμήματα, είναι μηδενικές σχεδόν οι αλλαγές, προσέθεσε ο κ. Σταυριανουδάκης, αυτές είναι σε κάποια σχολεία τα οποία παραμένουν εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα. «Είναι περίπου 30 σχολεία ανά την όλη την Ελλάδα και κάποιοι δήμοι όπως για παράδειγμα η Κηφισιά, όπου ψηφίζει ο πρωθυπουργός, έχουν έχει αλλάξει δύο σχολικά συγκροτήματα για λόγους προσβασιμότητας» συμπλήρωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών.

«Άρα δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Οι ετεροδημότες που είναι πρόσθετοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά και είναι περίπου 30.000 καινούριοι, καλό θα είναι να μπουν μέσα στο σύστημα για να δουν ακριβώς ποιο είναι το εκλογικό τους τμήμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου υπάγονται. Να πω επίσης ότι κανονικά ξεκινάνε το Σάββατο οι απόδημοι οι οποίοι είναι συν 3000 περίπου. Είναι 25.610, τα 99 εκλογικά τμήματα έγιναν 102. Να πω επίσης ένα πολύ βασικό, ότι πετάμε τα ψηφοδέλτια που είχαμε στις πρώτες εκλογές» ανέφερε ακόμα ο κ. Σταυριανουδάκης, επισημαίνοντας πως είναι άκυρα.

Εξήγησε επίσης, πως εάν, από κεκτημένη ταχύτητα, μπει σταυρός στο ψηφοδέλτιο, είναι στην κρίση του δικαστικού αντιπροσώπου να το ακυρώσει ή όχι.

Πηγή: thestandard.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.