Πάρτι ανόδου στη Βερδικούσια - Αποθέωση για τους πρωταθλητές που επέστρεψαν στη Β’ ΕΠΣΛ

Τα τερτίπια του καιρού (δυνατός αέρας και βροχόπτωση) δεν στάθηκαν ικανά να χαλάσουν το πάρτι που έστησε το περασμένο Σάββατο η Προοδευτική Βερδικούσιας στο «Νικόλαος Ι. Μηλιώνης το Καραούλι».

Εκεί όπου οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση της Βερδικούσιας γλέντησαν με την ψυχή τους την κατάκτηση της πανάξιας ανόδου στη Β’ ΕΠΣΛ, μετά από μια επιτυχημένη χρονιά και προσπάθεια όλων όσων αγαπάνε το χωριό.

Η γιορτή ξεκίνησε με τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ της πρωταθλήτριας ομάδας και των παλαιμάχων του συλλόγου, ένα παιχνίδι όπου επιφύλαξε δυνατές συγκινήσεις.

Νικητές αναδείχθηκαν οι παλαίμαχοι, καθώς αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι από την άσπρη βούλα επικρατώντας με 6-5 (κ.α. 5-5), συγχαίροντας παράλληλα τους πρωταθλητές και στέλνοντας μήνυμα πως ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο γενικότερα, συμβάλλουν ώστε η ζωή να κυλά ευχάριστα και τα προβλήματα της καθημερινότητας να αντιμετωπίζονται με διασκεδαστικό τρόπο.

Μετά ακολούθησε η απονομή των κυπέλλων, πρωτίστως από τον πρόεδρο της Κοινότητας Βερδικούσιας, Κωνσταντίνο Τσέτσιλα (στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια των «βυσσινί») και στη συνέχεια οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ, Παντελής Τσακίρης και Σάκης Μπίζιος, απένειμαν τα μετάλλια και το κύπελλο στην πρωταθλήτρια.

ΠΑΝΑΞΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Μετά από έναν χρόνο απουσίας από τα γήπεδα της Β’ ΕΠΣΛ, η Προοδευτική Βερδικούσιας επιστρέφει δριμύτερη, καθώς συγκλόνισε με την παρουσία της στον 1ο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΛ όπου και έκοψε πρώτη το νήμα.

Μια πανάξια πρωτιά για τους παίκτες του Κώστα Μπακλαβά που από το ξεκίνημα της χρονιάς έκαναν γνωστές τις «άγριες» διαθέσεις τους, έδειξαν σταθερότητα, αγωνιστικότητα και προσήλωση στον στόχο τους και πήγαν όλα κατ’ ευχήν.

Η Προοδευτική στηρίχθηκε και πάλι στο ντόπιο υλικό, με παίκτες έμπειρους αλλά και νέους που κουβαλούσαν ενθουσιασμό και μέσα από σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια, κατάφεραν να γίνουν ένα μονιασμένο παρεάκι.

Φυσικά και μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχει τόσο ο καταξιωμένος τεχνικός Κώστας Μπακλαβάς, όσο και η διοίκηση που στάθηκε αρωγός, αλλά και η κοινότητα του χωριού και τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Η επόμενη μέρα σαφώς και είναι πιο δύσκολη αλλά όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, έχουν κάθε λόγο να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον, γιατί η Προοδευτική έχει κι άλλα να δώσει…

Η ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Η Βερδικούσια τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ ΕΠΣΛ, έχοντας συγκεντρώσει 53 βαθμούς (17 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1ήττα) και 54-13 τέρματα, διαθέτοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, αλλά και την καλύτερη άμυνα του ομίλου.

ΕΝΤΟΣ: 8-2-0 (27-5 τέρματα)

ΕΚΤΟΣ: 9-0-1 (27-8 τέρματα)

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΕ

Ο Δημήτρης Μιχαλές για μια ακόμη χρονιά ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στον πίνακα των σκόρερς, καθώς σημείωσε 14 γκολ και συνέβαλλε τα μέγιστα στην άνοδο της Προοδευτικής στη Β’ ΕΠΣΛ. Ας δούμε πώς διαμορφώθηκε ο πίνακας των σκόρερς για την αγωνιστική περίοδο 2022-23:

14 γκολ: Μιχαλές Δ.

5 γκολ: Συνάπαλος Μηνάς, Καρκατσέλας Σοφ., Γκαραβέλης, Οικονόμου Ν/Αθ., Τέλιος Φιλ.

4 γκολ: Συνάπαλος Χριστόφορος

3 γκολ: Δημήρης, Συνάπαλος Αλέξιος

2 γκολ: Μιχαλές Ν/Κ, Οικονόμου Ν/Γ

1 γκολ: Μάνης, Μπαρούτας, Μιχαλές Μ., Μπακλαβάς Δ.

Ο …«ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ» ΑΝΤΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Εμφανώς συγκινημένος για την επίτευξη του στόχου της πολυπόθητης ανόδου ήταν και ο ...«Φέργκιουσον» της Βερδικούσιας που ακούει στο όνομα, Κώστας Μπακλαβάς.

Ο έμπειρος τεχνικός που συμπληρώνει φέτος είκοσι συνεχόμενα χρόνια στην άκρη του πάγκου των «λύκων» και έχει προσφέρει πολλά στην Προοδευτική, αντλεί δύναμη από την αγαπημένη του οικογένεια.

Η σύζυγός του, Βάσω (το στήριγμα της ζωής του) και τα τρία παιδιά του, η Μένια (ακολούθησε τον δρόμο της διαιτησίας), καθώς επίσης και οι δύο του γιοι, Θέμης και Δημήτρης (παίκτες της ομάδας), ήταν πάντα δίπλα του, στις ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές. Οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε, στο σπίτι, μόνο για ποδόσφαιρο μιλάνε και οι τηλεοράσεις, χειμώνα καλοκαίρι παίζουν μόνο μπάλα…

Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.