Κέλλας από Γιάννουλη, Φαλάνη, Πλατανούλια: Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

 «Θέλω μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν την ώρα της κάλπης, να δω όσους περισσότερους συμπολίτες μου μπορώ, σε κάθε γωνιά του Νομού μας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και με βάλατε στην κορυφή των επιλογών σας στις εκλογές τις 21ης Μαΐου. Σας διαβεβαιώνω, ότι θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και η χώρα μας θα συνεχίσει να πηγαίνει σταθερά, τολμηρά, μπροστά, στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας».

Μήνυμα ενότητας και συνέπειας λόγων και έργων, έστειλε ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας από τη Γιάννουλη, τη Φαλάνη και τα Πλατανούλια, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, “για μια κοινωνική, παραγωγική, ισχυρή Ελλάδα”, προσθέτοντας:

«Μέσα στο καλοκαίρι θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει όλες τις παραμέτρους για τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα τετραετίας. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Τα ποσοστά της 21ης Μαΐου είναι αδιαμφισβήτητα και προσδοκούμε η 25η Ιουνίου να είναι μέρα ακόμη μεγαλύτερης νίκης για την Πατρίδα μας και τα παιδιά μας. Ξέρουμε τι να κάνουμε, και πως να το κάνουμε, το αποδείξαμε και την προηγούμενη τετραετία.

Προχωράμε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με διενέργεια αυτόματων ψηφιακών ελέγχων. Δίνουμε βάση στην αναπροσαρμογή και τον εξορθολογισμό του συστήματος τεκμηρίων. Επεκτείνουμε το μειωμένο ΦΠΑ σε καφέ, μη αλκοολούχα ποτά και μεταφορές επιβατών, μεταξύ άλλων, ενώ στοχεύουμε στην άμεση επιστροφή ΦΠΑ με τη δημιουργία νέου πληροφοριακού συστήματος, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της ΝΔ για στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι “ο λαός μας εμπιστεύτηκε και εμείς έχουμε ευθύνη να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής του”.

 «Προχωράμε σε αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027 (στα €1.500 από €1.170) και αύξηση κατώτατου μισθού στα €950 εντός της τετραετίας. Επιμένουμε στη σταδιακή μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους. Λιγότερες εισφορές, σημαίνει μεγαλύτερος μισθός για όλους. Κάνουμε πράξη το σεβασμό μας προς τους συνταξιούχους και πάμε σε νέα αύξηση 3,4% στις συντάξεις από 1/1/2024. Μονιμοποιούμε την πλήρη απαλλαγή πρώην δικαιούχων Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.), από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη. Αναμορφώνουμε το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και αυξάνουμε μισθούς από 1/1/2024. Μειώνουμε σταδιακά κατά 20% το τέλος επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και το καταργούμε ως το τέλος της τετραετίας το 2027, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης. Αυξάνουμε από 1/1/2024 το αφορολόγητο κατά €1.000 για οικογένειες που έχουν παιδιά».

«Σας καλώ όλους να προσέλθετε μαζικά και ενωτικά στην κάλπη της Κυριακής, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση, για να  γίνουν πράξη όσα σχεδιάστηκαν για το καλό της πατρίδας μας», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.