Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν οι Άγιοι Πάντες στα Αμπέλια Βερδικούσιας

 Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με κάθε είδους λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος πανηγυρικά οι Πολιούχοι και Προστάτες των Αμπελίων.

Χθες, Σάββατο 10 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, όπου χοροστάτησαν ο π.Νικόλαος Νακούλας, ο π.Αθανάσιος Ματζαρής και ο εφημέριος του ναού π. Στυλιανός  Φούντας.

Σήμερα, Κυριακή 19 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, όπου προεξείχε ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ Σπαρμού Ολύμπου π.Νεόφυτος Παπαδημητρίου. Μαζί του συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου π.Θεόδωρος, ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πραιτωρίου π.Θεόδωρος, ο πλέον συνταξιούχος και συντοπίτης (Βερδικουσιώτης) π.Ιωάννης Σαμαράς, ο πρώην εφημέριος του ναού π.Κωνσταντίνος και ο νυν Εφημέριος του ναού π.Στυλιανός.

Τις διήμερες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Ν.Λάρισας κα. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ.Νικόλαος Γάτσας,οι Αντιδήμαρχοι κ.Ιωάννης Δραγατσίκης και κ.Κωνσταντίνος Δήμκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Πέτρος Τσακνάκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ.Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας κ.Τσέτσιλας Κώστας, καθώς και πλήθος δεκάδων πιστών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στα Αμπέλια Βερδικουσιας είναι ο μοναδικός Ιερός Ναός της επαρχίας Ελασσόνας που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες.

Η χάρις των Αγίων Πάντων ας χαρίζουν σε όλους μας υγεία αγάπη και δύναμη..!!!

Δείτε φωτογραφίες από το πανηγυρικό εσπερινό και την πανηγυρική Θεία Λειτουργεία:
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.