26ο διήμερο μουσικοχορευτικό πανηγύρι «Αραδοσίβια 2023» στο Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων

 Μετά από την τρίχρονη σιγή (λόγω της πανδημίας) και την πρόωρη απώλεια του αείμνηστου προέδρου Δρ. Κώστα Γ. Σαχινίδη, το Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Δήμου Ελασσόνας ενημερώνει και καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας, τους απανταχού Ελασσονίτες και κάθε επισκέπτη στις 25 και 26 Αυγούστου 2023 στο 26ο διήμερο μουσικοχορευτικό πανηγύρι «Αραδοσίβια 2023» που θα διεξαχθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου και ώρα 20:30.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του το δεκαμελές συγκρότημα  των Σαμολαδαίων (Σαμολαday) και η χορευτική ομάδα του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας. Το Σάββατο 26 Αυγούστου θα μας ταξιδέψει με ήχους λαϊκούς και ποντιακούς η ορχήστρα του Παντελή Γεγγενίδη, ενώ ποντιακά χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου. Οι μπύρες, το κρασί και όλα τα προϊόντα της κάβας θα είναι της εταιρίας Τσιάτσικα, ενώ τα εκλεκτά κρέατα, που θα ψήσουν οι εθελοντές μας, θα είναι της εταιρίας Κασίδης

 Κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού διημέρου το Μουσείο θα είναι ανοιχτό, με δωρεάν είσοδο για τους επισκέπτες. Η Μουσειολόγος του Α.Ε.Μ.Α. και Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού θα ξεναγεί το κοινό στη νέα έκθεση του Μουσείου, που επιμελήθηκε η ίδια, με θέμα τον λαϊκό πολιτισμό του Δήμου Ελασσόνας.

 Ελάτε να περάσουμε ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο πολιτισμό αποχαιρετώντας με τον ιδανικότερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι. Σας περιμένουμε.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.