Αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων από σήμερα Παρασκευή λόγω καύσωνα

Αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας “φέρνει” ο καύσωνας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίζεται η μετατροπή του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων από σήμερα Παρασκευή 21/7/2023 το απόγευμα και για όλες τις ημέρες του καύσωνα μέχρι να υπάρχουν νεότερα καιρικά δεδομένα, με ώρα ανοίγματος τις 18.30 αντί τις 17.30, λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών και των δυσκολιών με τη μετακίνηση φαρμακοποιών και προσωπικού του φαρμακείου εκείνες τις ώρες. 

Επομένως από σήμερα Παρασκευή 21/7/2023 το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων θα είναι από 08.00 ως 14.00 και από 18.30 ως 21.00 και αυτό θα ισχύει και την επόμενη εβδομάδα τις ημέρες που είναι ανοιχτά τα φαρμακεία το απόγευμα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. 

Καλούμε τους συναδέλφους να ακολουθήσουν το νέο ωράριο, ενώ θα ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι σε ανάλογες περιπτώσεις καύσωνα. 

Παράλληλα προτρέπουμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους τις δύσκολες ώρες της ημέρας και να ακολουθούν όλα τα μέτρα προστασίας που συστήνονται από τους ειδικούς. 

Σημ. Τα εφημερεύοντα φαρμακεία λειτουργούν κανονικά όλες τις ώρες σε κάθε περιοχή, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.