Το Σάββατο 29/7 το καθιερωμένο Αντάμωμα των απανταχού Σκαμνιωτών

 Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμα των απανταχού Σκαμνιωτών και φίλων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σκαμνιά, στον υπαίθριο χώρο του ξενώνα Olympus Lodge, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, στις 9 το βράδυ.

Σε μια δροσερή ατμόσφαιρα, σε φυσικό περιβάλλον υψομέτρου 1000 μέτρων, θα παίξει και θα τραγουδήσει η ορχήστρα του Μιχάλη Καραμούτη, δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα.

Ο Σύλλογος θεωρεί μεγάλη τη σημασία του ανταμώματος για τη διατήρηση της ταυτότητας του τόπου της Σκαμνιάς που έχει μαρτυρική ιστορία, καθώς οι Σκαμνιώτες αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν, πρώτα από το ολοσχερές κάψιμο του χωριού το 1943 και σε δεύτερο επίπεδο από τις δύσκολες συνθήκες της ορεινής ζωής, οπότε είναι διασκορπισμένοι ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση του ανταμώματος έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία να έρθουν στην πατρογονική τους γη, όσοι ζουν εκτός, να ανταμώσουν με συγγενείς, φίλους, παλιούς συμμαθητές, να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, να δουν το σχολείο που έμαθαν τα πρώτα γράμματα, να θυμηθούν παιχνίδια, γάμους, πανηγύρια, να επισκεφτούν την εκκλησία που χτίστηκε σε συνέχεια της σωσμένης ιστορικής εκκλησίας της Παλιάς Σκαμνιάς και να μεταδώσουν στους νεότερους την παράδοση και τη συλλογική μνήμη.

Ο Σύλλογος προσκαλεί τους Σκαμνιώτες στην καταγωγή και τους φίλους να παρευρεθούν σ’ αυτό το αντάμωμα χαράς, ξεγνοιασιάς, ευκαιρίας συνάντησης, καθώς κι απόλαυσης της δροσιάς του υψομέτρου του ορεινού τόπου μας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.