Ολοκληρώθηκε η βελτίωση αγροτικής οδοποιίας σε Άζωρο, Ασπρόχωμα και Καλύβια

 Στη διάθεση πλέον των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στις κοινότητες Αζώρου, Ασπροχώματος και Καλυβίων, βρίσκεται το νέο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας που περιλαμβάνει συντήρηση και ασφαλτόστρωση σε δρόμους και τμήματα που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα προσπελασιμότητας, μετά από την ελλιπή συντήρηση πολλών ετών.

Το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις κοινότητες Αζώρου, Ασπροχώματος και στην Κοινότητα Καλυβίων του Δήμου Ελασσόνας» έχει προϋπολογισμό 1.260.997,25 €  και η χρηματοδότηση του έγινε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σκοπός της κατασκευής του έργου είναι η αξιοποίηση της πρόσβασης των αγροκτημάτων προς το επαρχιακό οδικό δίκτυο χωρίς την κυκλοφοριακή επιβάρυνση των οικισμών, η βελτίωση των συνθηκών οδικής σύνδεσης των οικισμών με τις επαρχιακές οδούς και τα αγροκτήματα, καθώς και η άμεση πρόσβαση προς το αγροτοκτηνοτροφικό οδικό δίκτυο.

Ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των εργασιών ενός ακόμα σημαντικού έργου αγροτικής οδοποιίας το οποίο - όπως τόνισε – «θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αγροτικών δρόμων στις κοινότητες Αζώρου, Ασπροχώματος και Καλυβίων, διασφαλίζοντας την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των κτηνοτρόφων και γεωργών προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υφιστάμενη χάραξη του δρόμου. Παρεμβαίνουμε έγκαιρα βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και προγραμματίζουμε τη δημιουργία των απαραίτητων για κάθε Τοπική Κοινότητα υποδομών».

Το έργο περιελάμβανε εκσκαφές, κατασκευή επιχωμάτων, κατασκευή του οδοστρώματος αποτελούμενο από βάση, υπόβαση, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, κατασκευή τεχνικών έργων (σωληνωτοί αγωγοί, κιβωτοειδής οχετός και ράμπες ), διάνοιξη τάφρων, τοποθέτηση πινακίδων και τελική διαγράμμιση κυκλοφορίας, καθώς και τεχνικά, σωληνωτοί αγωγοί, ράμπες στα σημεία συμβολής με τις παράπλευρες οδούς καθώς και στις θέσεις πρόσβασης στα αγροτεμάχια.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.