Ένας χρόνος Διά Βίου Μάθησης και Δεξιοτήτων γιορτάστηκε με επιτυχία στην εκδήλωση «Δεξιότητες Για Σένα»

 Σε καλοκαιρινή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα στο Αίθριο του Α΄ ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Δεξιότητες Για Σένα», όπου ο Δήμος Ελασσόνας γιόρτασε τον πρώτο χρόνο δυναμικής λειτουργίας του ΚΔΒΜ Δήμου Ελασσόνας, καθώς και το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων συνεργασίας, του ΚΔΒΜ Δήμου Ελασσόνας, της  Κοινότητας των Εκπαιδευτών και Εκπαιδευομένων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εγκάρδια ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, συγχαίροντας και ευχαριστώντας  θερμά, το σύνολο των συντελεστών και των συνεργατών που διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού, μετασχηματιστικού έργου και επαινώντας παράλληλα, τους εκπαιδευόμενους για το πνεύμα και την προσήλωση στη συνέχιση της μάθησης και της απόκτησης νέων δεξιοτήτων, παρά τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης, κ. Κ. Πασχόπουλος, υπογράμμισε τη στρατηγική προσέγγιση που ακολουθήθηκε, με έμφαση στη δημιουργία συνεργασιών με έγκριτους εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς και στην καινοτομία, αποβλέποντας στην αποτελεσματική κάλυψη των τοπικών εκπαιδευτικών αναγκών και χαιρέτισε τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων, ως μια εμπνευσμένη εμπειρία που θα διαμορφώσει με επιτυχία το μέλλον της Δια Βίου Μάθησης στην περιοχή. Στο επιχειρησιακό σχέδιο και στην αισιόδοξη επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων, αναφέρθηκε η ειδική σύμβουλος Δημάρχου κ. Α. Ρόκκου, καθώς, οι συμμετέχοντες στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ανήλθαν στους 450, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο των 250, γεγονός, που κατέδειξε την ισχυρή θέληση και  δέσμευση της κοινότητας να αγκαλιάσει τη Δια Βίου Μάθηση σε σύγχρονα και ελκυστικά μαθησιακά περιβάλλοντα. Η προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, κ. Φακή Μαρία, επικεντρώθηκε στο λειτουργικό κυρίως, πλαίσιο, συνδέοντας τις έννοιες της Δια Βίου Μάθησης και των Δεξιοτήτων με την παρουσίαση των επιτυχημένων προγραμμάτων και των τεχνολογικών δυνατοτήτων του πρώτου έτους λειτουργίας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αξιότιμων εκπροσώπων των συνεργαζόμενων φορέων με τον Δήμο Ελασσόνας, αρχικά, των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μανούρα Αθανάσιου και κ. Μαλισσιόβα Ελένης, οι οποίοι αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στην εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και στην από κοινού δέσμευση της συνέχισης, ανάπτυξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών της Διά Βίου Μάθησης στο τοπικό επίπεδο. Εν συνεχεία, η κ. Γεροστέργιου Καλλιόπη, προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης/ Κατάρτισης της Περ/κής Δ/σης Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας, επεσήμανε τις προοπτικές συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας και της Δ.ΥΠ.Α. και σε νέους εκπαιδευτικούς τομείς, εμπνέοντας εμφατικά και δημιουργικά το κοινό με την αξία της ανάπτυξης της επαγγελματικής προσωπικότητας του ατόμου. Τέλος, στις νέες, δυνατές και δημιουργικές εμπειρίες του πρώτου έτους λειτουργίας, στις αποκτηθείσες δεξιότητες, στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ της κοινότητας των Εκπαιδευτών και των Εκπαιδευομένων, και κυρίως, στην αξία της συνέχισης και της αναβάθμισης του εγχειρήματος της Διά Βίου Μάθησης στην περιοχή,  αναφέρθηκαν από κοινού, οι εκπαιδευτές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Μέρας Δημήτριος, κ. Γεωργίτση Μαρία και κ. Κατσαρού Φωτεινή, καθώς και οι εκπαιδευόμενοι/ες, κ. Μπαμπζέλης Διονύσης, κ. Τσιαβέ Ειρήνη, κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων που έχουν εκδοθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ακολούθησε φωτογράφιση, με την ένθερμη ομαδική συμμετοχή των παρισταμένων, προκειμένου να αποτυπωθεί η πρωτοποριακή εμπειρία, αλλά και να αναδειχθεί ιστορικά, η σημασία του 2022-2023, ως το έτος ίδρυσης και λειτουργίας του ΚΔΒΜ Δήμου Ελασσόνας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.