Για ακόμη μία χρονιά βούλιαξε από κόσμο η Μαμαλή στη Βερδικούσια - Ολοκληρώθηκε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία το «Mamali Festival 2023» (φωτ.)

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, το «Mamali Festival 2023» και ξεπέρασε κάθε προσδοκία! 

Το τριήμερο κατασκηνωτικό φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε η λέσχη Mountain Enduro Camp, πραγματοποιήθηκε για 10η φορά, στις 7,8 και 9 Ιουλίου στη Μαμαλή Βερδικούσιας σε υψόμετρο 1.424 μέτρων. 

Χιλιάδες επισκέπτες από πολλά και μακρινά μέρη της Ελλάδας, σταθερούς, πιστούς αλλά και νέους, το Mamali Festival τους προσέφερε και φέτος έντονες συγκινήσεις και λαμπερά χαμόγελα!

Και το 2023 ήταν για το Mamali Festival μία ακόμη χρονιά των ρεκόρ. Καθώς σημειώθηκαν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά συμμετοχές αναβατών στην εντουρόβολτα, αλλά και επισκεπτών.

Η ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει το Mamali Festival και το γεγονός ότι συγκεντρώνει σε υψόμετρο 1400 μέτρων τόσους πολλούς επισκέπτες όλων των ηλικιών, το κάνει μοναδικό στην Ελλάδα.

Η εντουρόβολτα και η πίστα motocross ήταν για μια ακόμη χρονιά το επίκεντρο των δραστηριοτήτων. Το μαλακό τερέν, η λεπτομερής σηματοδότηση καθώς και η υποστήριξη από τους εθελοντές της ομάδας διοργάνωσης κατενθουσίασαν τους αναβάτες.

Το Mamali Festival είχε και πολύ μουσική. Δύο βραδινές συναυλίες (Εισβολέας Full band – Δημήτρης Μυστακίδης – Banda Entopica – Blues Trackers Brotherhood – Aladala) και μια μεσημεριανή (οι Ασυμμάζευτοι) ανέβασαν ψηλά το κέφι και τη διάθεση των επισκεπτών.

Η πεζοπορική διαδρομή είχε για μια ακόμη χρονιά μεγάλη συμμετοχή περιπατητών, που απόλαυσαν το πανέμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής στη βόλτα τους. 

Οι δραστηριότητες για παιδιά όπως η ζωγραφική, τα παιχνίδια και η αφήγηση παραμυθιών κράτησαν απασχολημένους τους μικρούς μας φίλους.

Ομιλίες για την διατροφή και την πεζοπορία, σεμινάριο και έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφική σε πραγματικό χρόνο, γυμναστική, ενημέρωση για τον αυτισμό και άλλες δραστηριότητες είχαν μεγάλη ανταπόκριση.

Το παρόν έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρανίκας, Γιάννης Δραγατσίκης, Κωνσταντίνος Δήμκος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βερδικούσιας Κώστας Τσέτσιλας, ο δημοτικός σύμβουλος Κίμων Τσιουρής και η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ.

Με ανακοίνωση της η λέσχη Mountain Enduro Camp, ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες που βρέθηκαν στην κορυφή Μαμαλή και ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές του "Mamali Festival 2023" γιατί χωρίς αυτούς η επιτυχία του φεστιβάλ δεν θα ήταν πραγματικότητα. Επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς και ιδιαίτερα την Κοινότητα Βερδικούσιας, το Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρειας Θεσσαλίας για την σταθερή και πολύχρονη υποστήριξή τους.

Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.