Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Τσαριτσάνη (φωτ.)

 Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκε χθες Παρασκευή ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Τσαριτσάνης, παρουσία δεκάδων πιστών από την Τσαριτσάνη αλλά και της ευρύτερης περιοχής Ελασσόνας.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος, και συλλειτούργησαν μαζί του οι Πρωτοπρεσβύτεροι, π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, π. Χρήστος Γεροφάκας, και ο ιερέας π. Αθανάσιος Αποστόλου ενώ συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο π.Αλέξανδρος Νεζεριώτης. 

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλαν οι ιεροψάλτες κ. Βάιος Βάρσος, κ. Χρήστος Καψάλης, κ. Δημήτρης Βίτκος, κ. Σάκης Τζιούργκανος.. 

Το Θείο λόγο κήρυξε με μεστό θεολογικό λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, μιλώντας για τους Αγίους Αναργύρους, τονίζοντας πως η Εκκλησία μας τους έχει ως πρότυπα θαυμαστά και ευλογημένα στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Στο τέλος του εσπερινού έγινε περιφορά της εικόνας, των Αγίων Αναργύρων γύρω στο προαύλιο του ιερού ναού και μοιράστηκε η ευλογημένη Αρτοκλασία..

Βαγγέλης Σαπουνάς - Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.