«Μαγεία» με την Έλενα Ξυδιά και το πιάνο της πάνω σε αερόστατο - Υπερθέαμα από τον Λαρισαίο σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη - Στην ομάδα υλοποίησης και ο Ελασσονίτης Βασίλης Μπανταβής (φωτ. & βίντεο)

Σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά πρότζεκτ που έχει γίνει ποτέ στην υπέροχη λίμνη Υλίκη, στο πλαίσιο φεστιβάλ για την ανάδειξη της Λίμνης (Greek Hot Air Balloon) η Ελένα Ξυδιά ανέβασε το πιάνο της πάνω σε ένα αερόστατο, δημιουργώντας μια μαγική εικόνα που συνέλαβε τις αισθήσεις όσων βρέθηκαν εκεί.

Τα πρότζεκτ της Ελένας Ξυδιά και του Πασχάλη Μάντη θεωρούνται ακραία αλλά όχι επικίνδυνα μια που μελετώνται αρκετό διάστημα πριν υλοποιηθούν από τον μετρ του είδους Βασίλη Μπανταβή από την Ελασσόνα και αποτελούν προσπάθειες να προωθήσουν την Ελλάδα μέσα από την τέχνη.

Οι εικόνες αυτές ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δίνουν ένα νέο τρόπο προώθησης της χώρας μας και της ομορφιάς της.

Το πιάνο, ως σύμβολο της μουσικής και της δημιουργικότητας, αναδεικνύει την πολυπλοκότητα της ελληνικής κουλτούρας και προσδίδει έναν αισθητικό χαρακτήρα στις εικόνες.

Παράλληλα, οι δημιουργίες αυτές προβάλλουν τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας.

Η λίμνη Υλίκη, με τα γαλαζοπράσινα νερά της και την καταπράσινη φύση που την περιβάλλει, αποτελεί ένα από τα πολλά φυσικά κοσμήματα της χώρας.

Μέσα από πρωτότυπες δράσεις και δημιουργίες, προσπαθούν να αποτυπώσουν τη μαγεία της ελληνικής φύσης και να τη μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Tο project τηρούσε όλους τους κανονισμούς ασφάλειας. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Με πληροφορίες από larissanet.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.