Ν. Γάτσας: «Η παράταξη Ευαγγέλου καταψήφισε προσλήψεις ΑμεΑ»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας την αρνητική ψήφο της παράταξης Ευαγγέλου στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΑΕΝΟΛ ΑΕ που αφορά στην απασχόληση εργαζομένων ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της παράταξης Ευαγγέλου καταψήφισε τη συνεργασία με την ΑΕΝΟΛ ΑΕ για τη διοικητική και τεχνική υποστήριξη υπηρεσιών του δήμου που θα βασιστούν στην απασχόληση εργαζομένων ΑΜΕΑ από τον αναπτυξιακό οργανισμό.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Θεωρώ απαράδεκτο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο να καταψηφίζει μία συνεργασία για την απασχόληση ατόμων με αναπηρία. Η ευαισθησία μας ως διοίκησης και ως αιρετών δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε δηλώσεις, αλλά θα πρέπει να εκφράζεται με την έμπρακτη στήριξη και την παροχή ευκαιριών απασχόλησης στους ανθρώπους που έχουν λιγότερες ευκαιρίες από τους υπόλοιπους. Μπορεί η αρνητική ψήφος της παράταξης Ευαγγέλου να μην εμπόδισε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ωστόσο δείχνει την εμπάθεια και τον προεκλογικό κατήφορο που έχει πάρει η ομάδα Ευαγγέλου. Ο Δήμος Ελασσόνας και όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προσφέρουν δεκάδες ευκαιρίες απασχόλησης σε ομάδες ανέργων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Ειδικά για τα άτομα με αναπηρία οι ενστάσεις και οι αντιδράσεις σε μία εισήγηση του δημάρχου, θα έπρεπε να είναι πλήρως αιτιολογημένες και σταθμισμένες. Διαφορετικά χάνει η αυτοδιοίκηση το ανθρώπινο πρόσωπο και καταλήγει να είναι ένας χώρος ανούσιων και μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.