ΟΚΠΑΠ Ελασσόνας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων

 Στην άμεση οικονομική ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων πολιτών θα προχωρήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας υλοποιώντας το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου» στη μνήμη των δύο ευεργετών του οργανισμού.

Ο αείμνηστος Ελασσονίτης επιχειρηματίας Αντώνης Κύρκος του Αθανασίου και της Καλλιόπης άφησε στον Ο.Κ.Π.Α.Π. του Δήμου Ελασσόνας ένα ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Ελασσόνας, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, εκφράζοντας την επιθυμία τα έσοδα από το ακίνητο αυτό να διατίθενται προς ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού.

Η νέα δράση με τίτλο «Στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ατόμων του Δήμου Ελασσόνας, για το έτος 2023» αποσκοπεί στην ανακούφιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνικά ευάλωτων, στη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής, στην ικανοποίηση της εκπεφρασμένης θέλησης του αείμνηστου δωρητή Αντώνη Κύρκου, για τη στήριξη των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων. Στοχεύει δε, στην υποστήριξη των ατόμων αυτών με την οικονομική ενίσχυσή τους για την κάλυψη επιτακτικών βιοτικών αναγκών.

Με ανακοίνωσή του ο Ο.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Ελασσόνας προσκαλεί στη νέα δράση συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων και ευπαθών ατόμων, όπως αστέγους, ΑμεΑ, πάσχοντες από σοβαρά παθολογικά προβλήματα ή ψυχικές ασθένειες, άτομα που διαβιούν σε ακραίες συνθήκες ένδειας, στοχεύοντας στην κάλυψη επιτακτικών βιοτικών αναγκών που σχετίζονται με τη σίτιση, στέγαση και μετακίνηση, τις ενεργειακές ανάγκες, όπως, η ηλεκτροδότηση και θέρμανση, τις ανάγκες περίθαλψης, όπως ιατρικές, νοσηλευτικές και φαρμακευτικές ανάγκες και τις ανάγκες προσωπικής και οικιακής υγιεινής.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις 7.000,00 €, ενώ το συνολικό ποσό δύναται να αυξηθεί με βάση τις ανάγκες του προγράμματος. Τέλος, το χορηγούμενο κατά ωφελούμενο/η βοήθημα, δύναται να ανέλθει έως και το ύψος του ποσού των 2.000,00 €.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση – πρόσκληση του Οργανισμού, η οποία είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα www.dimoselassonas.gr ακολουθώντας τη διαδρομή «Αρχική Σελίδα > Ο.Κ.Π.Α.Π. > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "ΑΝΤΩΝΗΣ & ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΚΟΥ"».

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στα γραφεία του Οργανισμού στην Ελασσόνα μέσα σε προθεσμία έως και την Δευτέρα 31/08/2023 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με πληροφορίες στα τηλέφωνα 2493350226 & 2493350227. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Οργανισμού, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ελασσόνας, στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Ενοτήτων καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας. 

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ο ΟΚΠΑΠ και η Επιτροπή Παρακολούθησης του ως άνω προγράμματος η οποία ορίστηκε με την υπ΄ αριθμόν 20/2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, θα προβούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκριση και την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους - ωφελούμενους.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.