Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού μέχρι τώρα – Έρχεται καύσωνας διαρκείας από την ερχόμενη εβδομάδα

Η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού μέχρι τώρα αναμένεται να είναι η σημερινή, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Το «κύμα» αυτό  της ζέστης θα υποχωρήσει την Κυριακή αφού το ενισχυμένο μελτέμι θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς.

Ωστόσο από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα με αποτέλεσμα μεσοβδόμαδα να αντιμετωπίσουμε το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να έχει διάρκεια.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-07-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια,όπου θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-07-2023

Στα ανατολικά και κυρίως στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-07-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Με πληροφορίες από το in.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.