Στη Μυτιλήνη χόρεψαν το μεγαλύτερο συρτάκι στο Αιγαίο πάνω σε ιστιοπλοϊκά γεμάτα χορευτές - Ένας Ελασσονίτης στην ομάδα υλοποίησης (φωτ.-video)

 Ένα μοναδικό καλοκαιρινό θέαμα παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης στην Προκυμαία. Ένα πιάνο πάνω σε ιστιοπλοϊκό, περιτριγυρισμένο από άλλα 13 γεμάτα χορευτές υπό τους ήχους από το συρτάκι του Ζορμπά μάγεψαν και… δρόσισαν όσους τους είδαν.

Τα ιστιοπλοϊκά του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας) έπλεαν κυκλικά υπό τους ήχους της ιπτάμενης πιανίστριας Έλενας Ξυδιά και οι χορευτές χόρεψαν το συρτάκι του Ζορμπά, παρασέρνοντας ντόπιους και τουρίστες σε μια ατέλειωτη χορευτική αλυσίδα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το φεστιβάλ Λεσβιακό Καλοκαίρι 2023 και η πανέμορφη Μυτιλήνη, η μυστηριακή πρωτεύουσα της Λέσβου για 2 μήνες γεμίζει πολιτισμό και σε καλεί να ανακαλύψεις την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, να συναντήσεις διάσημους και ντόπιους καλλιτέχνες και να αναπτύξεις μια βαθιά αίσθηση της ταυτότητας αυτού του μοναδικού τόπου.

Το event διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Στρατή Κύτελη και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακίρη, και από την χορευτική ομάδα του Κώστα Αγκοπιάν.

Την ιδέα και την σκηνοθεσία είχε ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης και η εθελοντική ομάδα υλοποίησης του event: Στέλιος Ζαφειρόπουλος, Τούλα Βουγιούκα και ο Ελασσονίτης Βασίλης Μπανταβής.

Δείτε το video και φωτογραφίες:

 
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.