Στο “κόκκινο” από σήμερα η θερμοκρασία στην ΠΕ Λάρισας – Την Πέμπτη “ανάσα” με αισθητή πτώση

Ανεβαίνει στο “κόκκινο” πάλι ο υδράργυρος σήμερα στην ΠΕ Λάρισας, καθώς προβλέπονται θερμοκρασίες από 24 έως 42 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους του νομού για ένα διήμερο, Τρίτη και Τετάρτη, καθώς από μεθαύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 ως 8 βαθμούς) και δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά για σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 42 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. 

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-07-2023 Γενικά αίθριος καιρός, όμως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά απο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, συνοδευόμενες πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν και στη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα της Τρίτης και θα φτάσει στα ηπειρωτικά 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. 

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-07-2023 Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 ως 8 βαθμούς) και δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-07-2023 Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. 

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-07-2023 Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.