Πιο καθαρή σήμερα η ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ελασσόνας

Πιο καθαρή είναι σήμερα η ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή της Ελασσόνας σχεδόν σε φυσιολογικά επίπεδα, η οποία τις τελευταίες μέρες είχε επιβαρυνθεί εξαιτίας του καπνού που κάλυψε την περιοχή από τις φωτιές στη Θράκη, όσον αφορά στα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα)».

Τα στοιχεία προέρχονται από τον σταθμό που είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο της Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την εταιρεία Airly έχει τοποθετήσει στο κτίριο του Δημαρχείου αισθητήρα υψηλής ανάλυσης της ποιότητας του αέρα.

 Η πρόσβαση για τους δημότες είναι δωρεάν από την διεύθυνση Airly.gr Elassona. Βλέπουμε σε ζωντανό χρόνο το επίπεδο των ρύπων της ατμόσφαιρας της περιοχής και το σύστημα μας δίνει ειδικές οδηγίες για τις δραστηριότητες μας. Η εμβέλεια του αισθητήρα είναι περίπου 10 χλμ. και βλέπουμε επίσης μετεωρολογική πρόβλεψη 24ωρου.

 Η εφαρμογή εγκαθίσταται εύκολα στο κινητό μας τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή και είναι πολύ εύκολη στην χρήση. Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site Air Quality Map - Check air pollution in your area - MyAirly. 

Ανδρέας Νικούλης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.