Χορηγός του αθλητή Γιώργου Παλάγκα που θα συμμετέχει στον ιστορικό υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλον» ο Δήμος Ελασσόνας

 Τον αθλητή Γιώργο Παλάγκα που θα συμμετέχει στον ιστορικό υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλον» στις 30 Σεπτεμβρίου, συνάντησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, παρουσία της αντιπροέδρου του ΟΚΠΑΠ κ. Έλενας Ταζέ, προκειμένου να του ευχηθούν καλό αγώνα και καλό τερματισμό, αλλά και να του παραδώσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ως χορηγοί, στην μεγαλειώδη αυτή προσπάθεια του.  

Ο αγώνας «Σπάρταθλον» είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου, όπου οι αθλητές πρέπει να διανύσουν 245 χιλιόμετρα σε 36 ώρες ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το «Σπάρταθλον» αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβριο.

Η διαδρομή ξεκινά από τον βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα και καταλήγει στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. 

Ο κ. Γιώργιος Παλάγκας γεννήθηκε και μένει στην Ελασσόνα και θα συμμετέχει με το νούμερο 3161 στον ιστορικό υπερμαραθώνιο.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.