Στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ το Θέατρο Τεχνών Λάρισας με την επιθεώρηση «…και μη χειρότερα»

 Μία «Πανηγυρική» παράσταση, με την ΕΠΙΚΑΙΡΗ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, γεμάτη από Μουσικές και Χρώματα, σε Κείμενα του Λαρισαίου, Συγγραφέα - Ηθοποιού & Σκηνοθέτη, Στέλιου Ντικούλη, με τον επίσης… «Επίκαιρο» τίτλο:

                        ..Γενικώς:…….«..ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !»

θα δώσει, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής του ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ-2023, το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ»- ΛΑΡΙΣΑΣ, στο τέλος ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και συγκεκριμένα την ΤΕΤΑΡΤΗ: 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 9.15 το βράδυ.

Θα είναι μια «ΓΙΟΡΤΗ ΘΕΑΤΡΟΥ, μαζί και πάλι με τους φίλους Λαρισαίους και όχι μόνο, Θεατρόφιλους θεατές.

·        H ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ των Εισιτηρίων, - ( Μόνο με: 8€)..ξεκινάει από την ερχόμενη ΔΕΥΤΕΡΑ: 21 /8 /2023…και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο: τηλ.6944-221466 ΣΤΗΝ Κυρία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΓΟΥΔΑ *(Πρωϊνές & Απογευματινές ώρες.)..για να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους.

Λίγα λόγια για την Παράσταση:

…Πρόκειται για μια επιθεώρηση που ασχολείται με σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα της κοινωνίας μας. Έξι μονόπρακτα που αγγίζουν όλους και μέσα από την σάτιρα και τον σχολιασμό, προσφέρουν γέλιο και ψυχαγωγία.

Πρόκειται για μια επιθεώρηση που ασχολείται με σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα της κοινωνίας μας. Έξι Θεατρικά Νούμερα, υποδέχονται το ένα το άλλο και Σατιρίζουν με καυστικό αλλά και πολύ χιουμοριστικό τρόπο, τα καθημερινά και τρέχοντα θέματα, που μας ταλανίζουν, μας τρομάζουν, μας αγανακτούν και πολλές φορές μας κάνουν να αντιδρούμε ανεξέλεγκτα και υπερβολικά, συνθέτουν ένα πολύχρωμο κι ευχάριστο «Θεατρικό Πάζλ», επί Σκηνής.

Τα 6 αυτά θαυμάσια Επιθεωρησιακά κείμενα ερμηνεύουν με πολύ χιούμορ, οι Ηθοποιοί:  Ελενα Γράβαλου, Αποστόλης Δεδούσης, Γιώτα Καλοτραπέζη, Κατερίνα Μαργούδα και ο Στέλιος Ντικούλης.

Η Σκηνοθεσία και η Επιλογή της Μουσικής είναι του: Στέλιου Ντικούλη.

Επιμέλεια Σκηνικού: Χρήστος Δημητριάδης – «Θέατρο Τεχνών».

Μελοποίηση του Τραγουδιού της Παράστασης : Θέμης Σαμαντζής

Χορογραφίες: Ζωή Τσιότσιου.

Επιμέλεια Κοστουμιών: Ο Θίασος.

Φωτογραφίες παράστασης: «photo art Vasilis».

Φωτισμοί-Κονσόλες: Ειρήνη Ζγούρη

                             Τα 6 μονόπρακτα σε μία μικρή Περίληψη είναι:

1. ΕΡΕΒΟΣ: Πρόκειται για το δίλημμα ενός ζευγαριού. Ο Φαίδων χάνει τη δουλειά του, γιατί δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε παράνομες ενέργειες. Από την άλλη το κρύο στο σπίτι είναι τσουχτερό. Η σύζυγός του Ιουλία κρυώνει και θέλει λύση εδώ και τώρα.

 2. ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ. Αναφέρεται στο αιώνιο σύμβολο του έρωτα. Τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Πως θα παντρευτούν όμως, όταν ο Ρωμαίος χρωστάει το στεγαστικό και τον κυνηγούν οι τράπεζες;

 3.ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ. Μια τυχαία συνάντηση δυο ηλικιωμένων, αναζωπυρώνει τον ανεκπλήρωτο νεανικό έρωτα τους. Με σπαρταριστό και συγκινητικό τρόπο, η Δωροθέα και ο Πασχάλης αναπολούν τη ζωή τους και συνδέονται… αισθηματικώς..

 4. ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ. Ο καημένος ο Μελέτης – δημόσιος υπάλληλος και νιόπαντρος-, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του σπιτιού και λέει το παράπονο του στον φίλο του καφετζή Παυσανία, παρουσία μιας πολύ αιθέριας ύπαρξης.

 5. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ, Ένα κλεφτρόνι, συλλαμβάνεται από μία αστυνομικό και ομολογεί πως έχει για συνεργό του, τον… «Νόμο της βαρύτητας» και…έτσι…

 6. ΟΤΙ ΒΡΕΞΕΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΆΣΕΙ. Ο Γιακουμής και η Αστέρω κινδυνεύουν να χάσουν τα ζωντανά τους, από ένα νόμο της κυβέρνησης που πλέον δίνει την δυνατότητα κατάσχεσης των κοπαδιών, σε περίπτωση χρέους….

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.