Λιακούλη: «Δεν μπορεί να φταίει διαρκώς ο …κακός άνεμος!»

 Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Κ.Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου, συμμετείχε την Πέμπτη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στη συζήτηση για τις τραγικές πυρκαγιές, η Λαρισαία Βουλευτής έκανε λόγο για «Βατερλώ» σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο πεδίο της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «κυβερνητική ομολογία ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας».

00:54

Επιπλέον, η Ε. Λιακούλη ανέδειξε ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Δασικών Εκτάσεων, μέχρι στιγμής,στη διάρκεια του 2023, έχει καεί το 1,09% εκτάσεων στην Ελλάδα, ενώ από το 2006 μέχρι το 2022 ο ετήσιος μέσος όρος ήταν 0,33% δηλαδή κάηκε πολλαπλάσιο ποσοστό».

Άσκησε, επίσης, κριτική στις αναφορές του Υπουργού Επικρατείας, κ. Σκέρτσου, περί ανάληψης από τους πολίτες της «ατομικής ευθύνης» τους, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η Κυβέρνηση να παρουσιάζει επικοινωνιακά ότι όλα τα έκαναν “ωραία και καλά”, τη στιγμή που καίγεται πολλαπλάσια δασική έκταση, τη στιγμή που θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, ότανφλέγονται κομβικές εγκαταστάσεις, όπως ενδεικτικά οι εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, όταν ασθενείς και βρέφη Νοσοκομείου μεταφέρονται κακήν – κακώς σε ντροπιαστικές συνθήκες, κ.ο.κ.».

Περαιτέρω, αναφέρθηκε «στην ειδικότητα των πυρο-μετεωρολόγων, σε αυτήν την ειδική επιστημονική ομάδα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, οι οποίοι διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα και τεχνογνωσία αναφορικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, που –όπως καταγγέλλεται- από τους ίδιους , η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί».

«Όλα αυτά συνιστούν σοβαρότατο θέμα, γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, καθώς χρειάζεται άμεσα εθνικός σχεδιασμόςΔεν είναι “ο κακός μας ο καιρός και ο κακός άνεμος ”, η κλιματική κατάρρευση δεν μπορεί να προβάλλεται σαν άλλοθι.  Χρειάζεται να φτιάξουμε ένα νέο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο», υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.