Γιάννης Γκουρομπίνος: "Επικρατεί ανησυχία στους κτηνοτρόφους για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ που πρέπει να υποβάλλουν"

 Για συρρίκνωση του κτηνοτροφικού κλάδου με δραματικές συνέπειες για την ύπαιθρο, αν δεν λάβουν ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της πολιτείας κάνουν λόγο οι κτηνοτρόφοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος επισημαίνει, πως τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά, ενώ αυτό το διάστημα επικρατεί ανησυχία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ τις οποίες πρέπει να υποβάλλουν οι κτηνοτρόφοι, με κίνδυνο να χαθούν πόροι.

Οι αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, για τις οποίες δεσμεύτηκε από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, κρίνονται απαραίτητες από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι θέτουν ως απαραίτητη παράμετρο τον διαχωρισμό φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι και με το ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών, ενώ και το αυξημένο κόστος παραγωγής εξάλλου με την ενέργεια αλλά και τις ζωοτροφές στα ύψη έχει φέρει ήδη ανατιμήσεις στις τιμές του γάλακτος και των κρεάτων, με τον κ. Γκουρομπίνο να προειδοποιεί για περαιτέρω μείωση των κοπαδιών.

Ενόψει του χειμώνα, δεν αποκλείεται να δούμε και νέες αυξήσεις στο κρέας με τους κτηνοτρόφους να κρούουν τον κώδωνα, επισημαίνοντας πως οι υποδομές που έχουν δημιουργήσει, δεν θα είναι πια βιώσιμες, αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξής τους.

Δείτε το ρεπορτάζ για την FORMedia TV:

Πηγή: formedia.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.