Αυτή είναι η εικόνα της Λάρισας σχεδόν μια βδομάδα μετά το αδυσώπητο χτύπημα της κακοκαιρίας – Τί λέει ο Καλογιάνης (βίντεο)

 Την σημερινή κατάσταση στην πόλη της Λάρισας περιγράφει με βίντεο του που αναρτήθηκε χθες αργά το βράδυ στα social media, δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης. 

Μια βδομάδα σχεδόν, για την ακρίβεια έξι ημέρες μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας η Λάρισα στις παραποτάμιες συνοικίες της μοιάζει «βομβαρδισμένη» πόλη. Ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος δείχνει να πέρασε. Για να σταθεί στα πόδια της όμως θα πρέπει να περάσει πολύ μεγάλο διάστημα.

Σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι απεγκλωβισμοί όπως σημειώνει ο δήμαρχος Λαρισαιων συμπληρώνοντας πως: «Η στάθμη του νερού υποχώρησε και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει νέο πλημμυρίκό φαινόμενο, ενώ η άντληση νερών στις πληγείσες συνοικίες, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα θα ξεκινήσουν τα πολύ μεγάλα μηχανήματα.

Η συνοικία του Ιπποκράτη είναι πια ασφαλής και οι κάτοικοι μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους. Στόχος μας η ανασυγκρότηση της πόλης.  Περιμένουμε τους εθελοντές να συνδράμουν στο έργο του καθαρισμού των περιοχών».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.