Αυτή είναι η νέα κοίτη που δημιούργησε ο Πηνειός στη Γιάννουλη – Οι προσπάθειες να την αντιμετωπίσουν και το σημείο μηδέν (Δείτε βίντεο)

 Στην Λάρισα συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Αρμόδιοι φορείς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την νέα κοίτη που έχει δημιουργηθεί πίσω από τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, την ώρα που κάτοικοι των πλημμυροπαθών περιοχών βγάζουν τα πράγματά τους από τα σπίτια τους μέσα από τα λασπόνερα.

«Ότι έχει μείνει στα σπίτια σώο είναι ότι υπήρχε άνω από το ενάμιση μέτρο» λένε οι απελπισμένοι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Θωμά.

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη νέα κοίτη που δημιουργήθηκε από την υπερχείλιση του ποταμού. Ένα κενό που δημιουργήθηκε στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα το νερό του Πηνειού να ρέει προς δυο διαφορετικές κατευθύνσεις. Ύδατα κατευθύνονται προς τις Εργατικές Κατοικίες Λάρισας με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμη  και για τα θεμέλιά τους. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να σταματήσει με αναχώματα η συνεχόμενη ροή που ακόμη υπάρχει στο σημείο “μηδέν”.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.