Αγοραστός: Λάβαμε κάτω από 100 εκατ. ευρώ μετά τον Ιανό – Τα έργα είναι εδώ, μπορεί οποιοσδήποτε να δει αν έγιναν

 «Τα έργα είναι εδώ και μπορεί ο καθένας να δει αν λειτούργησαν» απαντά ο Κώστας Αγοραστός στην κριτική που δέχεται τα τελευταία 24ωρα για το αν έγιναν ή δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία, μετά την κακοκαιρία Ιανός, τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Ήμασταν εδώ από την πρώτη στιγμή και ενημερώσαμε εγκαίρως, πριν έρθει το φαινόμενο με δελτία τύπου και συνεντεύξεις, αλλά και με μηνύματα από το 112 μετά την Τρίτη που ήταν σε εξέλιξη το φαινόμενο» δήλωσε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την τεράστια καταστροφή στην Περιφέρεια από την κακοκαιρία Daniel. 

«Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει από το γραφείο του», είπε για τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έλαβε κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών, ύψους κάτω από 100 εκατ. ευρώ.

«Ό,τι κάναμε, εγγράφεται, αλλιώς δεν μπορεί να πάρεις τις πιστώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός και απαρίθμησε έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. 

Για τη γέφυρα του Ξηδιά είπε ότι είναι κατασκευασμένη σε δύο περιόδους, τις δεκαετίες 1950-1960 και 1980-1990. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν βελτιώσεις σε πρόβλημα που υπήρχε στα δύο μεσόβαθρα. «Τα καινούρια μεσόβαθρα άντεξαν, το παλιό δεν άντεξε», είπε χαρακτηριστικά. «Τα μεγάλα έργα που έκανε η Περιφέρεια άντεξαν», σχολίασε.

Πηγή: larissanet.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.