Αγοραστός: Κανένα έργο δεν θα άντεχε τόσο νερό - Κανένα ευρώ δεν δόθηκε αλλού εκτός από έργα

Για τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας με αφορμή τις πλημμυρισμένες περιοχές που προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, απάντησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου όπως είπε «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Οι στοχευμένες έρευνες στη Θεσσαλία που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, αφορούν  συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν, ή που έγιναν με κακοτεχνίες, στον απόηχο των ζημιών που προκλήθηκαν από το πρόσφατο πέρασμα της κακοκαιρίας.

Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί επίσης να γίνει έρευνα σε βάθος για κονδύλια εκατομμυρίων που διατέθηκαν μετά τον Ιανό, κυρίως στις δημοτικές αρχές της Καρδίτσας, αλλά και σε άλλους δήμους καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα οποία όμως αντί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, διοχετεύθηκαν αλλού.

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κ. Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο» είπε ο κ. Αγοραστός ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το περιφερειακό, την οικονομική επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε καταλήγοντας ότι ο ίδιος έχει «στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά».

Πηγή: skai.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.