Ν. Γάτσας: «Ο κ. Ευαγγέλου να σέβεται την εκλογική νομοθεσία για την προβολή»

Απάντηση στις καταγγελίες Ευαγγέλου περί δήθεν παράνομης απομάκρυνσης αφισών έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, σημειώνοντας ότι όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι θα πρέπει να σέβονται το νόμο και να τηρούν την εκλογική νομοθεσία. Η απάντησή του έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους συνδυασμούς να προβάλλουν τα μηνύματά τους σε χώρους που έχουν οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμος Ελασσόνας συγκάλεσε στις 5-9-2023 ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον καθορισμό των χώρων προβολής των συνδυασμών. Εξαιτίας όμως της απουσίας όλης της ομάδας Ευαγγέλου η συνεδρίαση δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία και ματαιώθηκε. Κατά συνέπεια, δεν κατέστη δυνατή η έκδοση απόφασης για τον καθορισμό των χώρων προεκλογικής προβολής.

Αλήθεια, από ποιον ζητάει το λόγο ο κ. Ευαγγέλου; Μήπως πρέπει πρώτα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί απουσίαζε ο ίδιος και η ομάδα του από τη συνεδρίαση και δεύτερον να εξηγήσει γιατί ανήρτησε αφίσες, χωρίς να έχει εκδοθεί η νόμιμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διάθεση των χώρων και κρίνει σε κάθε περίπτωση αν συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις;

Καλούμε τον κ. Ευαγγέλου να σέβεται στο εξής τους νόμους και να μην παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.