Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

 Την εναντίωσή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο δηλώνουν αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα με την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, στην απεργία θα συμμετέχουν, εκπαιδευτικοί δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ που θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται η εξαήμερη εργασία, η απασχόληση σε πολλούς εργοδότες μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες, καθώς και η επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, απαιτεί την απόσυρσή του και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι ΟΛΜΕ με την ΔΟΕ με τους δασκάλους και καθηγητές να προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Πηγή:cnn.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.