Κτηνοτροφική εσπερίδα για τη γενετική βελτίωση και τα οικολογικά σχήματα στο Αργυροπούλι Τυρνάβου

 Την καθιερωμένη κτηνοτροφική ημερίδα (εσπερίδα), που έχει γίνει πλέον θεσμός για τον κλάδο, πραγματοποιεί και φέτος, για 4η χρόνια, ο δυναμικός και παρεμβατικός Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός (ΑΚΣ) Τυρνάβου, ΒUNE COOP, όπου φέτος γίνεται σε συνεργασία με τον νεοσύστατο και πολλά υποσχόμενο, Πανελλήνιο Συνεταιρισμό Εκτροφέων Βοοειδών Αναπαραγωγής και Πάχυνσης Αγελαίας Μορφής “Βοῦς ΕΛΛΑΣ”,

Η εσπερίδα των δύο Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στον ίδιο καθιερωμένο τόπο, το Αργυροπούλι Τυρνάβου, μια περιοχή με έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα, η οποία αποτελεί και την έδρα των δύο παραπάνω Συνεταιρισμών.

Για φέτος η θεματολογία της εσπερίδας θα είναι: «Η συμβολή της γενετικής βελτίωσης στην κτηνοτροφία & τα Οικολογικά Σχήματα της Νέας ΚΑΠ για τους κτηνοτρόφους», με εισηγητές τους:

1. Δημήτριος Χατζηπλής, Καθηγητής Γενετικής και Βελτίωση Παραγωγικών Ζώων

Διευθυντής Εργαστηρίου Αγροβιοτεχνολογίας και Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

Θέμα: «Μια συλλογική μακροπρόθεσμη επένδυση που απαιτεί συνέπεια και συνέχεια».

2. Φώσκολος Ανδρέας, Επίκουρος Καθηγητής αγελαδοτροφίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Θέμα: “Ολιστική διαχείριση της διατροφής βοοειδών υψηλού γενετικού δυναμικό”.

3. Θανάσης Κούντριας, Γεωπόνος M.Sc. – M.B.A., Πρόεδρος Αγρομηχανικής Βόλου Α.Ε., Αντιπρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Π.Ε. Μαγνησίας.

Θέμα: “Νέα ΚΑΠ – Οικολογικά σχήματα. Ένας δυσεπίλυτος γρίφος….”

· Συντονισμός επιστημονικής ομιλίας: Δέσποινα Καρατοσίδη, Ερευνήτρια- Ζωοτέχνης, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

· Παρουσίαση-συντονισμός ημερίδας: Χρήστος Αθανασιάδης, Δημοσιογράφος

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.