Με συννεφιά και βροχές σήμερα ο καιρός σε ορεινές περιοχές της Λάρισας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν το Σάββατο (15/9) στα βόρεια ορεινά του νομού Λάρισας και τα δυτικά ορεινά των νομών Καρδίτσα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Παράλληλα, στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και των δυτικών τμημάτων της Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Αναλυτικά για σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά του νομού Λάρισας και τα δυτικά ορεινά των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-09-2023
Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη βόρεια και την ανατολική) προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-09-2023
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-09-2023
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-09-2023
Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά (εκτός της Θράκης) και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.