Παρέδωσε τα χρήματα για τους πλημμυροπαθείς η ΠΑΕ ΑΕΛ

 Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρονται:

«Η Λάρισα και ολόκληρη η Θεσσαλία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις πρόσφατες κακοκαιρίες και η ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θα μπορούσε να μην συμπαρασταθεί στους πληγέντες. Άλλωστε στη Λάρισα η ομάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους πολίτες και τους φιλάθλους της. 

Η ομάδα μας έδειξε γι’ ακόμη μία φορά το ανθρώπινό της πρόσωπο και την κοινωνική της ευαισθησία σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που έζησε ολόκληρη η Θεσσαλία, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν και ανθρώπινες ζωές.

Την Παρασκευή (29/9) στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, βρέθηκαν μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ, για να παραδώσουν την επιταγή με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να δοθούν στους πληγέντες συνανθρώπους μας που βιώνουν μεγάλες δυσκολίες. Η ΠΑΕ ΑΕΛ διέθεσε τα έσοδα του αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League 2 κόντρα στον Καμπανιακό σε όσους έχουν πληγεί. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παρέλαβε το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέα Νταβέλη. Στην παράδοση ήταν και ο α’ αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Νταβέλης, το μέλος της διοίκησης κ. Δήμητρα Βασιλάκου και ο οικονομικός διευθυντής κ. Τάσος Χριστακόπουλος. 

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και συνθήκες, που εξακολουθούν να βιώνουν οι συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία, η ΠΑΕ ΑΕΛ στέκεται στο πλευρό τους έμπρακτα και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου θα διοργανώσει και άλλες αντίστοιχες κινήσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

«Δεσμευτήκαμε απέναντι στην κοινωνία και στους ταλαιπωρημένους πλημμυροπαθείς» 

Με αφορμή την παρουσία της στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Σεβασμιότατε επιτρέψτε μου να σας παραδώσω τα έσοδα από τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής που έδωσε η ομάδα μας και δεσμευτήκαμε απέναντι στην κοινωνία και στους ταλαιπωρημένους πλημμυροπαθείς ότι θα συμβάλουμε έστω και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο. Αυτή η κίνηση είναι μία από τις ενέργειες που η ομάδα σταδιακά προετοιμάζει. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε και τον κόσμο, τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια, να συνδράμει με την παρουσία του, έτσι ώστε η ομάδα να έχει τη δυνατότητα μέρος των εσόδων να τα διανέμει στους ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας.

Θα ήθελα δημόσια να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για όλες τις δημιουργικές πρωτοβουλίες, που η εκκλησία και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έχει αναδείξει αυτές τις δύσκολες ημέρες. Θα ήθελα στους εκλεκτούς συναδέλφους μου και ειδικά στους μη πληγέντες, επιχειρηματίες και βιομηχάνους προσωπικά να απευθύνω έκκληση να συμβάλουν τα μέγιστα στο βαθμό που έκαστος εξ΄αυτών δίνατε, είτε συμβολικά είτε ουσιαστικά προς τους ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας».

«Χαιρόμαστε που η ομάδα είναι δίπλα μας»

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Αναλυτικά τα όσα τόνισε: «Να σας ευχαριστήσω, διότι είναι ουσιαστική η προσφορά του οποιοδήποτε ποσού αυτή τη στιγμή. Μέσα σε 15 ημέρες η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε πάνω από 100.000 ευρώ. Δεν ξέρω πως ήρθαν τα χρήματα, τα έστειλε ο Θεός, μας εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι.

Δοξάζουμε τω Θεώ γιατί μπορέσαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Βέβαια υπάρχουν ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν για να ανακουφιστούν οι άνθρωποι. Η παρουσία σας εδώ και η προσφορά αυτού του ποσού δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώσει τους ιστορικούς δεσμούς της Μητρόπολης με την ΑΕΛ, με την αγαπημένη ομάδα της πόλης.

Εμείς χαιρόμαστε που η ΑΕΛ είναι δίπλα μας. Καμιά φορά οι φυσικές καταστροφές μας πληγώνουν, πολλές φορές όμως είναι μία ευκαιρία να δοθεί ένα έναυσμα να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα από πριν με την συστράτευση όλων, με αλληλεγγύη έτσι ώστε ο ένας να στηρίξει τον άλλον».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.