Δήμος Ελασσόνας: Ανακοίνωση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Ανακοινώνεται ότι, μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, ο Δήμος Ελασσόνας και εθελοντικές οργανώσεις του Δήμου Ελασσόνας θα διαθέσουν κλινοσκεπάσματα, νερά, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής στο #Δήμο_Φαρκαδόνας (ενδεικτικά στους οικισμούς Φαρκαδόνα, Οιχαλία, Γκριζάνο, Ζάρκο) που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, λόγω της ευχερέστερης πρόσβασης στην περιοχή από το #Μεγάλο_Ελευθεροχώρι της δημοτικής ενότητας Ποταμιάς.

Ήδη ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας έχει συνεννοηθεί με τον συνάδελφο Δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπ. Αγναντή, ο οποίος θα κατανείμει τη βοήθεια στους πληγέντες. Οι #εθελοντικές_οργανώσεις που έχουν συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και επικοινώνησαν με το Δήμο Ελασσόνας θα αποστείλουν τη βοήθεια με υπηρεσιακά φορτηγά του δήμου.

Είδη πρώτης ανάγκης θα διατεθούν επίσης στους πληγέντες των οικισμών Φαλάνης, Γιάννουλης, Δασοχωρίου του Δήμου #Λαρισαίων, μετά από αίτημα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και την τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Ελασσόνας με την Αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Ρ. Απρίλη.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, είτε στους χώρους που έχουν υποδείξει οι εθελοντικές οργανώσεις, είτε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

 Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής: 

• Εμφιαλωμένο νερό

• Είδη υγιεινής και καθαριότητας, όπως χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, σερβιέτες, υγρό σαπούνι, οδοντόκρεμες

• Κρουασάν, μπισκότα, παιδικές τροφές.

 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι ανοικτό και τη Δευτέρα και κάθε μέρα από τις 8.30 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Διεύθυνση: Παλιές εργατικές κατοικίες Ελασσόνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693 007 7899

Υπεύθυνος: Καρκαβανίδου Φρόσω

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.