Η εναλλακτική διαδρομή για Αθήνα – Θεσσαλονίκη

 Για τέταρτη ημέρα παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θεσσαλίας, καθώς βρίσκεται μέσα στα νερά και τη λάσπη, εξαιτίας του Daniel.

Ουσιαστικά η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο, μιας και είναι μία από τις μεγάλες κεντρικές αρτηρίες της χώρας. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για την ημερομηνία που θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, καθώς, τα νερά παραμένουν στο οδόστρωμα.

Άγνωστο είναι και πως θα στραγγίξουν τα νερά από το οδόστρωμα, όπως και σε τι κατάσταση βρίσκεται η άσφαλτος. Χθες, πάντως οι Αρχές ανέφεραν πως θα χρειαστεί ακόμη ένα 48ωρο να παραμείνει κλειστή. Έτσι, σε ένα αισιόδοξο σενάριο, ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να ανοίξει ξανά από Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Το σίγουρο είναι πως η Εθνική Οδός δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν γίνουν αυτοψίες, καθώς μπορεί σημεία της να είναι επικίνδυνα για διέλευση.

Μέχρι τότε οι επαγγελματίες οδηγοί, αλλά και όσοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και το αντίστροφο θα πρέπει να βρουν εναλλακτική διαδρομή.

Η πλέον ασφαλέστερη διαδρομή από κεντρική αρτηρία και όχι από το επαρχιακό δίκτυο – το οποίο μπορεί να είναι και σε κακή κατάσταση – είναι η Ιονία Οδός, Αθηνών – Πατρών μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και έπειτα ο αυτοκινητόδρομος από Εγνατία Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο.

Βέβαια, είναι ένα ταξίδι πολύωρο, σχεδόν 7 ωρών.

Πού είναι δωρεάν τα διόδια

Υπενθυμίζεται πως όσοι ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή θα έχουν δωρεάν διόδια.

Συγκεκριμένα έως και την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις, ύστερα από νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επιπλέον η εντολή των Χρήστου Σταϊκούρα, Νίκου Ταχιάου αναφέρει ότι, αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

Πηγή: ieidiseis.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.