Νίκος Ευαγγέλου: "Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα των κοινοτήτων αλλάζοντας το τοπίο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης "

 Τα χωριά Κοκκινοπηλό, Πύθιο, Λόφο και Καλύβια επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας, επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ευαγγέλου, όπου συνομίλησε με φίλους και υποψήφιους του συνδυασμού. 

Σε ανάρτηση του ο Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

"Το βράδυ της Τρίτης επισκέφτηκα τα χωριά Κοκκινοπηλό, Πύθιο, Λόφο και Καλύβια. Μίλησα με φίλους και υποψήφιους του συνδυασμού μας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν τα προβλήματα στα οποία καλούμαστε να δώσουμε λύση την επόμενη ημέρα. Οι κάτοικοι των κοινοτήτων, μας περιέγραψαν την εικόνα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας που βιώνουν από την απερχόμενη δημοτική αρχή. 

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση, ώστε το κάθε χωριό να αποκτήσει ξανά ζωή και δραστηριότητα. Θα υλοποιήσουμε έργα ουσίας που αλλάζουν την εικόνα και την διαβίωση των κατοίκων σε αυτές τις κοινότητες δίνοντας τους την δυνατότητα να παραμείνουν στον τόπο τους.

Για τις κοινότητες θα εκπονήσουμε ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων όπως:

•       Αυτονομία διαχείρισης στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους και κοινότητες με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων.

•       Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακατασκευής των εισόδων όλων των χωριών με ενιαία σήμανση.

•       Ολοκληρώνουμε έργα αγροτικής οδοποιίας και επέκτασης αγωγών άρδευσης σε όλες τις εκτάσεις με νέες πομώνες.

•       Επεκτείνουμε τους αγωγούς σε όλα τα ποιμνιοστάσια. Κάνουμε άσφαλτο όλους τους δρόμους που οδηγούν στα ποιμνιοστάσια.

•       Με σεβασμό αναδεικνύουμε τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία κάθε κοινότητας.

•       Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα «πολιτιστικής αναγέννησης» με δημιουργία πολιτιστικών και μορφωτικών χώρων και άμεση στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων που διατηρούν τις παραδόσεις μας.

•       Οργανώνουμε το πρόγραμμα «Επιστροφή στο Χωριό» για την ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα στους νέους (Παραχώρηση δωρεάν οικοπέδων για κάθε χρήση και άλλες παροχές).

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα των κοινοτήτων αλλάζοντας το τοπίο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης για το οποίο ευθύνεται η απελθούσα δημοτική αρχή".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.