Ν. Γάτσας: Καταγγέλλω τον ΟΑΕΔ Ελασσόνας για σκόπιμες καθυστερήσεις στην έγκριση θέσεων απασχόλησης

 Με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και την Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας καταγγέλλει λάθη και καθυστερήσεις στη διαχείριση των αιτήσεων του δήμου και των νομικών του προσώπων για την πρόσληψη εργαζόμενων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Θεωρεί μεροληπτική τη στάση της Προϊσταμένης του ΚΠΑ2 Ελασσόνας της ΔΥΠΑ και σκόπιμη την υπόδειξη ανέργων της επιλογής της.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή μου σας καταγγέλλω σωρεία λαθών και καθυστερήσεων στη διαχείριση των αιτήσεων του Δήμου Ελασσόνας, των νομικών του προσώπων και συνεργατών από την Προϊσταμένη του ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ήδη από τις αρχές Μαΐου 2023 έχουμε υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση στη ΔΥΠΑ για την ένταξη στο πρόγραμμα για 5 θέσεις συντηρητών πρασίνου με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Β’, για τις οποίες θέσεις υποδείχθηκαν 8 άτομα που στερούνταν διπλώματος οδήγησης και μάλιστα αποκλείστηκαν άτομα που κατείχαν την ειδικότητα και το πρόσθετο προσόν. Επισημάναμε στην υπηρεσία την αστοχία στην αναζήτηση και επιλογή των υποδειχθέντων, αλλά εκείνοι επέμεναν ότι έχουν υποδείξει όλα τα άτομα που προβλέπεται. Ουδέποτε έκτοτε μας έδωσαν την οποιαδήποτε εξήγηση για τον λόγο αποκλεισμού των ανέργων που κατείχαν την ειδικότητα και το πρόσθετο προσόν.

Ομοίως το νομικό πρόσωπο του Δήμου με την επωνυμία ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας υπέβαλε αίτηση για την πρόσληψη ανέργων με την ειδικότητα βοηθού κουζίνας και υπαλλήλου υποδοχής, χωρίς ωστόσο να γίνει και εκεί η σωστή υπόδειξη των ανέργων. Πιο συγκεκριμένα υποδείχθηκε ένας μοναδικός άνεργος με γνώση ξένης γλώσσας τα Ελληνικά (!).

Προκειμένου, λοιπόν, να διορθωθούν τα λάθη της διαδικασίας και να αναζητηθούν οι άνεργοι με τα κατάλληλα προσόντα, υποβάλαμε δύο νέες αιτήσεις, τις οποίες η ΔΥΠΑ Ελασσόνας αρνείται πεισματικά να τις εξετάσει, εφαρμόζοντας ένα άτυπο «δεδικασμένο», ενώ δεν προβλέπεται κανένας αποκλεισμός εργοδότη λόγω λαθών στη διαδικασία αξιολόγησης.

Επειδή πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με την Προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Ελασσόνας, καθώς αρνείται να αναγνωρίσει λάθη της υπηρεσίας της, τα οποία γίνονται σκόπιμα, προκειμένου να προωθήσει τους ανέργους της επιλογής της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατ’ επανάληψη υπόδειξη της αδερφής του συζύγου της, στο προφίλ της οποίας προστίθεται κάθε φορά και νέα ειδικότητα, με βάση τις αιτήσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων.

Επειδή η Προϊσταμένη της υπηρεσίας ΔΥΠΑ Ελασσόνας έχει ξεπεράσει κάθε όριο μεροληπτικής και επιλήψιμης συμπεριφοράς έναντι του Δήμου Ελασσόνας, παρακαλώ να μεταφέρετε την ευθύνη διαχείρισης των αιτήσεων του Δήμου και των νομικών του προσώπων σε άλλη προϊσταμένη μονάδα και

Σας καλώ να λάβετε όλα τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον της ανωτέρω υπαλλήλου και να με προσκαλέσετε ως μάρτυρα κατά την πειθαρχική αυτή έρευνα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.