Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει την χώρα - Πού θα «χτυπήσει» σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σήμερα Πέμπτη 7/9 στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα σαρώνει τη χώρα, προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων.

Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο, τα οποία όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η  θερμοκρασία θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 
Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-09-2023
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς στα νότια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-09-2023
Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-09-2023 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-09-2023
Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.