Ξεκινά σήμερα Σάββατο το Παζάρι της Ελασσόνας

Άρρηκτα «δεμένη» με την ιστορία και την παράδοση της Ελασσόνας και της γύρω περιοχής είναι η ετήσια εμποροπανήγυρη της Ελασσόνας, που ξεκινά σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, όπως είναι καθιερωμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Το συγκεκριμένο κοινωνικό – εμπορικό γεγονός, που οι ιστορικές πηγές το έχουν καταγράψει να υπάρχει στην Ελασσόνα από το 16ο αιώνα(!), σηματοδοτεί την επικείμενη είσοδο του φθινοπώρου, και είθισται κάθε χρόνο να προσελκύει από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελασσόνα, την επαρχία της, καθώς και την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.

Και φέτος αναμένεται αυξημένη προσέλευση  κόσμου στους χώρους της εμποροπανήγυρης της Ελασσόνας. Πάντως, οι εκθέτες – έμποροι, που έχουν έρθει στην Ελασσόνα για να διαθέσουν τα εμπορεύματα και την πραμάτεια τους, δείχνουν αισιόδοξοι.

Στο χώρο της εμποροπανήγυρης λειτουργεί Λούνα Πάρκ, που θα ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους, σουβλατζίδικα και ψησταριές, που αναστατώνουν τους επισκέπτες με τις μυρωδιές τους και προκαλούν με τις γεύσεις τους.

Παράλληλα οι χαλβαδοποιοί προσφέρουν τον υπέροχο χαλβά Φαρσάλων και στο εμπορικό κομμάτι μπορεί κανείς να βρει καταστήματα με είδη υπόδησης, ένδυσης, λευκά είδη, μικροεργαλεία, παιχνίδια, χειροποίητα προϊόντα, χαλιά, τάπητες και άλλα πολλά.

Το παζάρι θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της λαϊκής αγοράς, από σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

Παρ΄ ότι η εμποροπανήγυρη της Ελασσόνας έχασε πολύ μεγάλο κομμάτι της παλαιάς «αίγλης» της, εξακολουθεί να συγκινεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού όλης της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και όμορων περιοχών με την Ελασσόνα, ιδίως δε το νεαρόκοσμο, που αναζητά τρόπους διαφυγής και διασκέδασης, έστω και για λίγα 24ωρα, πριν αρχίσουν τα σχολεία.

Γ.Μ. - Α.Ν
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.