Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνα (φωτ.- video)

Τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητού τίμησε το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας.

Έτσι ο Μητροπολίτης εόρτασε τα ονομαστήρια με την αρμόζουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, με την τέλεση της Αρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του ιδίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί του, ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου και ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης π. Εφραίμ Κατσαγάννης.

Τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο προσέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και στο έργο του Οσίου Χαρίτωνα του Ομολογητού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο «οικοδεσπότης» εορτάζων μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τον Θεό που τον αξιώνει να εορτάσει και φέτος, τις αρχές του τόπου, τον κόσμο και τους κληρικούς για την παρουσία τους. 

 
 
Τον Σεβασμιώτατο κ. Χαρίτωνα τίμησαν με την παρουσία τους στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, Γιάννης Δραγατσίκης, Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Κωνσταντίνος Πασχόπουλος και Γιώργος Κατσιούρας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανέστης Σερετίδης, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ Λευτέρης Φουρκιώτης, ο διοικητής του ΑΤ Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, πλειάδα κληρικών, πλήθος πιστών.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Ιεράρχης διένειμε το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα, δεχόμενος παράλληλα τις θερμές ευχές των πιστών.
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.