Νέες εγγραφές και ακροάσεις για τη νέα χρονιά στο Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας «musicArte»

 Συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και την φετινή χρονιά ο Μουσικός Σύλλογος «musicArte» Ελασσόνας, στις δραστηριότητες  του οποίου εντάσσεται κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τη μουσική τέχνη που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του στοχεύοντας τόσο στην δημιουργική ψυχαγωγία τους, όσο και στην συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων τους.

Πυρήνας των δραστηριοτήτων είναι τα τέσσερα χορωδιακά σύνολα, τα οποία αριθμούν περίπου εκατόν είκοσι (120) χορωδούς (Μικτή Χορωδία ενηλίκων, Παιδική - Νεανική χορωδία musicArte,προπαρασκευαστικό τμήμα μικρών χορωδών και εκκλησιαστική χορωδία) και έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια δραστηριότητα καθώς έχουν στο ενεργητικό τους συναυλίες σε ολόκληρη την επικράτεια και το εξωτερικό, αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους.

 Νέες εγγραφές μικρών και μεγάλων χορωδών στα σύνολα γίνονται μετά από ακρόαση (δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις).

Λειτουργούν επίσης ατομικά και ομαδικά εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλασικών, μοντέρνων) σε συνδυασμό με υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής καθώς επίσης τμήματα μουσικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων (babymusicArte), και μουσικής προπαιδείας, μουσικοθεραπείας, μονωδίας-λυρικού και μοντέρνου τραγουδιού, ορθοφωνίας, προετοιμασίας για τα μουσικά τμήματα των ΑΕΙ. κ.α.

Επίσης ο Μουσικός Σύλλογος «musicArte» Ελασσόνας λειτουργεί σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής «Μελωδία» στις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, δίνοντας την ευκαιρία εκμάθησης όλων των παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων.

Την επιμέλεια των εργαστηρίων έχουν καταξιωμένοι σολίστες καθηγητές, μουσικολόγοι-παιδαγωγοί, μουσικοθεραπευτές με σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία και καλλιτεχνική δραστηριότητα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση των προγραμμάτων έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Πληροφορίες – εγγραφές νέων μελών καθημερινά 18:00 – 20:30 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου 1ης Μεραρχίας 38 και στα τηλέφωνα 6977144909, 6973450912 και 2493023058  ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.